Читај ми!

Рукометаши на окупу пред Европско првенство; Ђерона: Циљ је борба за олимпијске квалификације

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона каже да је главни циљ његовог тима пролаз у главну рунду Европског првенства и борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре у Паризу.

Рукометаши Србије почели су да се окупљају у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, где ће обавити завршни део припрема за Европско првенство (ЕП) у Немачкој 2024. године.

Репрезентативци ће у Старој Пазови тренирати до трећег јануара наредне године, а онда ће припреме наставити у Грањолерсу, где ће одиграти три пријатељска меча против Словачке, Пољске и Шпаније.

Српски рукометаши ће 10. јануара наредне године отпутовати у Минхен. "Орлови" ће на ЕП 2024. бити у групи са Исландом, Мађарском и Црном Гором.

Србија ће први меч на континенталном шампионату одиграти 12. јануара против Исланда.

Ђерона: Сви смо свесни колико је ово Европско првенство важно

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона каже да су и више него узбуђени што су поново на окупу, без обзира на изазове који се односе на физичко и здравствено стање играча.

"Сви смо свесни колико је ово ЕП важно, шта значи и за ову генерацију и за последње три године колико смо заједно, од утакмица против Француске у Зрењанину и Кретеју. Знамо да је ово прилика за остварење важних циљева и сви смо фокусирани на задатак", рекао је селектор Тони Ђерона, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Селектор је истакао да ће време до почетка ЕП бити адекватно искоришћено.

"Имамо довољно времена за анализу противника и да у односу на то направимо одређене корекције, адекватно проследимо информације и доведемо играче на оптимално исти физички ниво. Треба их опоравити, ипак долазе из клубова и сезоне која увелико траје. Пролазак у главну рунду и борба за олимпијске квалификације је циљ број један. Посвећеност, понашање и тимски дух ове екипе се не доводе у питање", нагласио је селектор Србије.

Ђерона је навео да ће припреме у Старој Пазови да искористи да његов тим буде у најбољем могућем издању.

"Осим што ћемо се бавити модификацијама у игри за што бољу припрему, све радимо мислећи на утакмице које нас очекују у Минхену, али са циљем да се и на турниру у Шпанији адекватно спремимо. Битно је поделити минутажу, тестирати могућности и сачувати свежину за групну фазу", закључио је шпански стручњак.

Европско првенство ће бити одржано од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара