Читај ми!

Велики јубилеј - 10 година од светског сребра рукометашица Србије

Женска репрезентација Србије уписала се златним словима на данашњи дан у историју српског спорта од осамостаљивања освојивши сребро на Светском првенству одржаном у Београду 2013. године.

Пре тачно 10 година остварен је највећи пост-југословенски успех женског рукомета у Србији.

На путу до злата изабранице Саше Бошковића заустављене су у финалу од Бразила, а на том мечу одиграном у "Београдској арени" оборен је рекорд по броју навијача - 19.500 њих је пратило дуел.

Србију су представљале: Катарина Крпеж, Јелена Поповић, Андреа Лекић, Јелена Живковић, Сања Дамњановић, Јелена Ерић, Јована Рисовић, Сања Рајовић, Светлана Огњеновић, Биљана Филиповић, Катарина Томашевић, Јелена Нишавић, Јована Стојиљковић, Кристина Лишчевић, Драгана Цвијић и Марија Лојпур.

Било је ту пристуно још играчица које су биле позиване да током првенства помогну, али је ово званичан састав екипе која је изнела највећи терет.

Тада најмлађа у репрезентацији, а сада капитен српских рукометашица, Јована Рисовић, са истом емоцијом евоцира успомене са тог првенства.

"Поносна сам што сам била део историје српског женског рукомета. Сама помисао и сећање на 2013. у мени буди разне емоције. Речима се не може описати та жеља у људима тада да дођу да нас бодре, што нас је и довело до Светског рекорда", наводи Рисовић за Рукометни савез Србије.

Голман селекције Србије истиче да се од адреналина, није се спавало пред најбитније утакмице.

"Много је анегдота из тор периода, неких се више и не сећам, али једна ствар ми је остала у сећању. Нисмо могле да заспимо до пет, шест сату ујутру од узбуђења. Моја цимерка Јована Стојиљковић и ја смо једно вече изашле до рецепције и виделе да већина девојка има исти проблем, али све те ствари су градиле заједништо и тимски дух међу нама који је донео ову медаљу", закључила је Јована Рисовић.

Србија је на овогодишњем првенству света забележила лош резултат, окончала је у Трећој Групи завршила на последњем месту без освојеног бода.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара