Читај ми!

Рукометашице Црне Горе победиле Чешку и освојиле седмо место, Холанђанке пете на СП

Женска рукометна репрезентација Црне Горе освојила је седмо место на Светском првенству, пошто је у Хернингу победила селекцију Чешке резултатом 28:24. Рукометашице Холандије освојиле су пето место пошто су победиле Немачку челекцију резултатом 30:26.

Најефикаснија у селекцији Црне Горе била је Итана Грбић са седам голова, док је Нина Булатовић додала пет. У пораженом тиму по пет голова постигле су Адела Стишкова, Маркета Шустачкова и Маркета Јежабкова.

У мечу за пето место на СП од 13 сати играће Немачка и Холандија. Рукометашице Шведске и Данске састаће се од 16 сати у дуелу за бронзану медаљу, док је финале СП на програму од 19 часова, а играће Француска и Норвешка.

Рукометашице Црне Горе ће на квалификационом турниру за пласман на Олимпијске игре играти са Словенијом, Парагвајем и Немачком, пораженом селекцијом из меча за пето место на СП.

Пето место освојиле су рукометашице Холандије које су са 30:26 савладале селекцију Немачке.

Најефикаснија у победничком тиму била је Ангела Малештајн са седам голова, док су Лариса Нисер и Бо Ван Ветеринг додале по пет. У селекцији Немачке најбоља је била Антје Дол са седам голова, док је Алина Гријселс постигла шест.

.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара