Читај ми!

Рукометашице Србије против Пољске отварају другу фазу Светског првенства (15.30, РТС1)

Рукометашице Србије играју против селекције Пољске у првом колу Треће групе друге фазе такмичења на Светском првенству. Утакмица у Хернингу почиње од 15.30 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а, а њен ток можете пратити и на нашем порталу.

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у другу фазу Светског првенства у Данској, Шведској и Норвешкој победом у одлучујућем мечу Групе Е над Чилеом са 30:16 где ће играти против Немачке, Пољске и Јапана.

Српске рукометашице су после пораза од фаворита Данске и Румуније сигурном игром обезбедиле пласман у другу фару првенства али нису пренеле ниједан бод у новоформирану Групу 3.

У првој утакмици друге фазе екипа Уроша Брегара снаге ће одмерити са Пољском, која је из прва фазе пренела два бода и у конкуренцији је за пласман у четвртфинале.

Србија мора да победи у сва три меча у другој фази уколико жели да остане у конкуренцији за једну од прве две позиције на табели.

У другом колу 9. децембра од 18.00 часова играће са Немачком, а два дана касније састаће се са Јапаном од 15.30 сати.

Прво место на табели Треће групе друге фазе такмичења на Светском првенству држи Данска са четири бода, колико има и другопласирана Немачка. Румунија је трећа са два бода, док је Пољска четврта са такође два бода. Јапан и Србија нису освојили ниједан бод.

Пласман у четвртфинале Светског првенства избориће по две најбоље пласиране селекције из група.

Утакмица рукометашица Србије и Пољске на Светском првенству у Хернингу почиње од 15.30 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а, а њен ток можете пратити и на нашем порталу.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије