Рукометашице Србије против Бугарске стартују квалификације за Европско првенство (17.50, РТС2)

Женска рукометна репрезентација Србије игра први меч квалификација за Европско првенство 2024. против ривалки из Бугарске.

После неславног Европског првнества 2022. у Словенији, окончаног испадањем у групи са три пораза у исто толико мечева, изабранице Уроша Беренгара крећу са новим циклусом квалификација за наредну смотру најбољих репрезентација на "старом континенту".

Европско првнество у Аустрији, Немачког и Швајцарској биће прво са 24 селекције. Уз домаћине је директан пласман обезбедила Норвешка титулом европског шампиона. Остаје 20 места која ваља попунити кроз квалификације, по два најбоља тима обезбеђују уђешће на завршном турниру.

Србија се налази у "бакланској" групи 6 са првим ривалом Бугарском, затим Црном Гором и Турском. 

Бугарке гостују код наших рукометашица на првом међусобном сусрету икад између ове две репрезентације. Противнице Србије се никада нису квалификовале за Европско првенство, док наша селекција има континуитет од 2006. године. Врхунац у том низу било је четврто место 2012. у Београду.

Ваља додати да јепрви меч квалификација уједно почетак нове генерације српских рукометашица, јер су се Кристина Лишчевић, Јована Стоиљковић, Јелена Лавко, Кристина Граовац и Тамара Радојевић повукле из националног дреса у априлу, по обезбеђеном пласману на Светско првенство.

Меч Србије и Бугарске почиње од 17.50 часова, а можете га пратити путем директног преноса на РТС 2 и из часа у чса на нашем порталу.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара