Бошковић: Улога аутсајдера разлог да покажемо инат

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је данас да је национални тим аутсајдер против Румуније, али и да има велики мотив да се пласира на првенство света у Данској.

Рукометашице Србије ће у баражу против Румуније наступати без четири најбоље играчице Андрее Лекић, Сање Дамњановић, Катарине Томашевић и Драгане Цвијић због сукоба са селектором.

"Цвијићева је повређена, али не бих пуно причао о девојкама које нису ту. Из румунске перспективе, Србија је аутсајдер. По њима јесмо тотални аутсајдери, али то је разлог више да покажемо веће хтење, инат и жељу. Морамо да будемо паметни и не сумњам да ће девојке одиграти борбено, али не брзоплето", рекао је Бошковић за сајт РСС.

Он је поручио да садашњи тим нема лидера, али да увек неко може да се издвоји.

"Ово је репрезентација која је освојила Медитеранске Игре уз додатак Цвијићеве. Тада смо играли најлепши рукомет и сви су били одушевљени нама у Мерсину. Немамо притисак и зато сам се одлучио за овакав састав. Очекујем да буду праве Јована Стоиљковић и Биљана Филиповић", навео је Бошковић.

Према његовим речима кључ победе лежи у заустављању најбоље румунске играчице Кристине Неагу.

"Она је прави мушки леви бек, сјајна је. Не могу да причам о томе шта ћемо играти, спремили смо се за све и покушаћемо да одиграмо најбоље. Неагу јесте најбољи леви бек, показала је то у Подгорици, али не бисмо смели запоставити ни Елисеи, ни оба десна бека, десно крило. Јако су добре и квалитетне", закључио је Бошковић.

Први утакмица баража између Србије и Румуније игра се 6. јуна у Краљеву, док је седам дана касније на програму реванш у Клужу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво