Перовић: Поштујемо легенде, али избори су следеће године

Потпредседник Управног одбора Рукометног савеза Србије Борислав Перовић рекао је да та организација неће пасти под притиском легенди и поручио да се избори неће одржати пре следеће године. Потписници инцијативе за хитне промене између осталих су Зоран Живковић, Веселин Вујовић, Јовица Цветковић, Драгана Пешић и многи други, који захтевају хитне промене и нове избори у РСС јер су незадовољни стањем тог спорта.

Потписници су нагласили да потпис и подршка иницијативи није подршка ниједном кандидату, нити некој политичкој опцији. Потпис и подршка овој иницијативи је захтев за почетак промена, за разматрање нових идеја и другачијих мишљења.

"Уз искрено и заслужено поштовање према свим потписницима иницијативе за промене и ванредне изборе у РСС-у, не може да се не примети да се апелује на исте оне чланове Скупштине који су 24. марта, на којој је било присутно 80 одсто чланова, једногласно усвојили извештаје о раду председника, а Управни и Надзорни одбор дали су јасну подршку у раду органа РСС. Избора и промена ће бити, али у складу са Статутом РСС, без притисака и без подизања тензија пред важне утакмице наших репрезентација, а следећа година је изборна на свим нивоима и одлуку о свему могу да донесу само они који су укључени у рад органа и тела РСС, никако ван тих институција", рекао је Перовић.

Он наводи да се чланови Скупштине РСС, према Статуту те организаије, бирају у Окружним рукометним савезима тако да се њен члан постаје на изборима у својој бази, али и они који нису изабрани нису елиминисани.

"Наводи иницијативе да су резултати лоши у неколико последњих година, а у ситуацији када је српски рукомет, мушки и женски, управо у последњих неколико година, освајањем сребрних медаља на Европском и Светском првенству, освајањем златне медаље на Медитеранским играма и заузимањем петог места на ранг листи ИХФ-а, постигао много више него било када пре, су очигледно нетачни".

Перовић истиче да потписиници иницијативе омаловажавају успехе рукометних селекција, пошто тврде да Србија не би освојила медаље да није играла на домаћем терену.

"На тај начин они игноришу огроман рад, залагање, жртвовања и љубав према рукомету и Србији, коју су исти уложили да би се до тих медаља дошло. Интересантно је да се иницијативом тражи помоћ рукометне јавности у предлозима, идејама и персоналним решењима, што јасно упућује на закључак да иницијатори, макар за сада, немају идеје и персоналних решења, па је нејасно каква је њихова стратегија и како онда мисле да изађу из ''тешке ситуације'', те ко је заиста конфузан у функционисању", навео је Перовић.

Према његовим речима иницијатори промена би требало своју енергију да уложе да лично ангажовање у раду са клубовима, уколико желе добро рукометном спорту у земљи.

"Посебно је упадљиво да иницијативу за ванредне изборе и промене у РСС потписује и актуелни селектор мушке репрезентације Црне Горе и то управо пред предстојећу квалификациону утакмицу за ЕП која се игра у Бару 10. јуна. Поставља питање да ли се овом иницијативом помаже српском или неком туђем рукомету", закључује Перовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво