РСС пружио подршку Бошковићу

Рукометни савез Србије пружио је подршку селектору женске репрезентације Саши Бошковићу, упркос томе што су најбоље српске рукометашице објавиле да неће играти за национални тим све док је Бошковић на клупи. Поред заслуга и поштовања према играчицама које су одбиле да играју, не можемо да их подржимо да условљавају своје наступе за репрезентацију, поручују из Рукометног савеза Србије.

Управни одбор Рукометног савеза Србије (РСС) пружио је подршку селектору женске репрезентације Саши Бошковићу, али и изразио очекивање да ће национални тим елиминисати селекцију Румуније у баражу за Светско првенство.

Најбоље српске рукометашице Андреа Лекић, Сања Дамњановић, Катарина Томашевић и Драгана Цвијић раније су објавиле да неће играти у бараж мечевима против Румуније, али и све док је на клупи репрезентације Бошковић.

"Поред заслуга и поштовања према играчицама које су одбиле да играју за селекцију док је на месту селектора Бошковић, не можемо да их подржимо да условљавају своје наступе за репрезентацију јер то, једноставно, тако не иде. Стручном штабу сугеришемо да има више активности, више информација да дели и да се више брине о атмосфери у селекцији, као и да је потребна боља комуникација са играчицама", рекао је потпредседник УО Борислав Перовић.

Он је истакао да ће се о статусу Бошковића одлучивати у јуну када буде поднео извештај.

"Битни су што чешћи и садржајни извештаји према нама. Оправдана критика на селекторов рачун је недостатак комуникације. Морате да будете свесни да је у плану и програму очекиван резултат".

Перовић је образложио да су представници Рукометног савеза Србије упутили позив играчицама које су саопштиле да неће да играју за селекцију, али и да се због клупских обавеза састанку одазвала само Андреа Лекић.

"Андреа Лекић остала је при свом ставу да не жели да наступи за селекцију док је селектор Бошковић. Касније је обављен и телефонски разговор са осталим играчицама, које су се изјасниле да остају при свом ставу. Оне воле Србију, али су навеле да су односи такви да не могу да превазиђу", закључио је Перовић.

Рукометашице Србије 25. маја у Врњачкој Бањи почињу припреме за бараж за шампионат света у Данској, а дуели са селекцијом Румуније на програму су 6. и 13. јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво