Читај ми!

Марјановић: Моја грешка...

Највећи део кривице за неуспех на Европском првенству за рукометашице, на себе је преузео председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић. Србија нема алтернативу за играчице, нити замену за стручни штаб, тврди Марјановић.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да је његова кривица највећа за неуспех женске репрезентације на Европском првенству, а да подржава селектора Сашу Бошковића и играчице на њиховом путу ка Олимпијским играма у Рију 2016. године.

"Они су одговорни за лош резултат 20 одсто, а ја 80 одсто. Овај пласман није ништа пореметио у нашим плановима. Нама је циљ и даље Рио. Сада је питање како да доведемо екипу у стање да буде боља", рекао је Марјановић на конференцији за новинаре, којој су присуствовали сви чланови стручног штаба.

Рукометашице су Европско првенство завршиле без иједне победе у Групи Д у Осијеку.

"Да ли је селектор грешио – јесте, али да је нестручан – то се не доводи у питање. Ми немамо алтернативу за играчице, можемо само повремено да уведемо у тим млађе. Ми за стручни штаб немамо замену, ако неко мисли да има, нека каже. Овај стручни штаб има најбоље резултате", рекао је Марјановић.

Према његовим речима, женска репрезентација је у Хрватској доживела резултатски неуспех.

"Могла је јавност да каже пре првенства 'немој да водиш повређене играчице'. Можда би то помогло селектору у одлуци. Оне су желеле да покажу да не побеђују само на домаћем терену", рекао је Марјановић.

У анализи шампионата која се одужила на више од 90 минута, Марјановић је сликовито објаснио да у аутобусу који је кренуо са припрема у Новом Саду ка Осијеку "није било невиних" и додао да су у њему биле играчице, стручни штаб и он.

"Уграчице су криве што нису поштовале договор са селектором, а он и стручни штаб што нису 'испоштовали' смернице Управног одбора", рекао је Марјановић.

Председник РСС-а је поновио да су играчице из клубова дошле повређене и да је у кратком времену покушано све да се оне опораве.

"Мислим да је утакмица са Црном Гором била проблем, а да су резултати осталих последица тога. Ми смо тражили да се фокусирају на Словачку и да прођемо други круг, међутим, та прва утакмица скупо нас је коштала. После ње играчице су биле поражене, пребијене и разочаране у суђење", рекао је Марјановић.

На свако новинарско питање за селектора Бошковића, прво је одговарао Марјановић, углавном се присећајући како је репрезентација лепо играла на Европском првенству 2012. и како је освојила сребрну медаљу на Светском првенству прошле године у Београду.

Бошковић је само успео потврдно да одговори на питање да ли је владао ситуацијом у мечу са Словачком и додао: "Детаљно ћу све објаснити Управном одбору."

Рукометашице Србије су заузеле 15. место на Европском првенству, које још траје у Мађарској и Хрватској.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара