Читај ми!

Драгана Цвијић: Ово је пораз свих нас

Пивотмен репрезентације Србије Драгана Цвијић изјавила је у Осијеку после пораза од Словачке да је елиминација са Европског првенства "велика катастрофа за ову генерацију" и да се стиди. Све наше играчице разочаране. Бошковић: Извући поуке из овог неуспеха

"Мене је срамота. Немам право ни да то да кажем, јер нас је добила једна Словачка. Никога не потцењујем, али је тренутно и она боља од нас. Стварно треба да савимо прст на чело и да се запитамо зашто смо ми дошли овде, зашто смо потрошили своје време", рекла је Цвијић новинарима после утакмице. Она је додала да је веома разочарана и да уколико се овако настави нема снаге да се с тим бори.

"Тражила сам да шутнем пенал на крају. Не знам да ли ми је селектор веровао или не, јер сам пре тога два промашила... Нисам имала среће. Не слажем се да је селектор крив за овај пораз, ово је пораз свих нас. Прво нас девојака, па тек онда селектора. И да нисмо тренирале годину дана нисмо смеле да дозволимо да предност од шест, седам голова пропустимо, како смо пропустиле", рекла је Цвијић.

Капитен репрезентације Србије Андреа Лекић оценила је да је "ово најтежи дан у нашим каријерама".

"Лако је тражити кривца. Лоше смо данас шутирале, с пенала, бека, нисмо имале снаге у другом полувремену", рекла је Лекић и преузела кривицу на себе за промашени пенал у финишу меча.

Голман репрезентације Србије Катарина Томашевић истакла је да је њена екипа одлично одиграла прво полувреме, али да нема објашњење за игу у наставку меча.

"Видела се жеља и у другом полувремену, али није било снаге. Мислим да је то пресудило. Та неспремност се тек тада видела. Ја бар то тако видим. Све се видело колико су девојке стварно биле спремне", рекла је Томашевић. Она је рекла да не може процени шта се догодило: "Не знам шта бих рекла. Жељу смо имали, не знам шта се догодило".

Леви бек репрезентације Сања Дамњановић због повреде је цео меч седела на клупи, а после елиминације је оценила да је сада тешко бити паметан, али да се види резултат само када се девојке боре.

"Прво полувреме је приказ како се треба борити. Није све било идеално у првом полувремену, али када је нестало борбе, требало је мало употребити и главу. Можда је и боље што смо испали, ако смо овако играли цео турнир и да видимо шта не ваља. Треба урадити дубоку анализу овог првенства и наћи праве разлоге нашег пораза и погледати истини у очи, а не да играчи и стручни штаб стално траже алиби", рекла је Дамњановић.

Бошковић: Извући поуке из овог неуспеха

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да треба извући поуке после неочекиваног дебакла на првенству Европе.

"Честитам Словачкој на заслуженој победи, нама остаје да жалимо што нисмо у другој фази у Загребу. Честитам и нашим девојкама на великом пожртвовању, морамо са овог првенства да извучемо поуке, да на следећем шампионату будемо бољи", изјавио је Бошковић. Селектор светских вицешампионки истакао је да је екипа из утакмице у утакмцу имала додатне проблеме са повредама.

"Остали смо и без Марије Лојпур, вечерас и без Сање Дамњановић. Биљана Банделијер имала је на мечу са Француском мањи потрес мозга, невероватно је шта се нама дешава", казао је Бошковић додајући да је утакмица са Словачком показала да тим може да игра 30 минута квалитетно.

"У другом полувремену нисмо били рукометно спремни да одиграмо. Не замерам девојкама ништа, ни за један секунд. Оне су биле добре, без обзира на промашене зицере и пенале. Немоје да кривите ниједну девојку, ни Андреу Лекић, никога. Ја преузимам одговорност", поручио је Бошковић.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара