Читај ми!

Словакиње угасиле последњу наду

Женска рукометна репрезентација Србије није успела да се пласира у други круг Европског првенства у Хрватској и Мађарској. Забележиле су и трећи пораз, овог пута боље од њих биле су Словакиње - 23:21 (6:11). У прва два кола наше су поражене од Црне Горе и Француске.

Одлична игра наших рукометашица у првом полувремену, на одмор су отишле са пет голова предности. Међутим, у наставку неописив пад у игри. Противнице стрпљиво топиле предност, а потом прешле у вођство. Наше имале шансу да се у финишу извуку и обезбеде тријумф. Међутим, наше су палтиле данак неискоришћеним седмерцима. Свих пет су промашиле. Срећнији, може се рећи и храбрији, тим иде даље.

Српске рукометашице испустиле су из руку практично добијену утакмицу, јер су почетком другог полувремена имале шест голова предности (12:6). У наставку је уследио готово несхватљив пад у игри, попустиле су све линије тима, а кола која су кренула низбрдо борбене Словакиње су само погурале и готово рутински дошле до тријумфа.

Репрезентација Србије одлично је одиграла прво полувреме, била је то сасвим друга слика у односу на претходни дуел са Француском. Ангажоване и у нападу и у одбрани решетале су противничку мрежу из свих позиција, па се чинило да ће без икаквих тешкоћа остварити циљ и проћи у други круг шампионата у Хрватској и Мађарској.

У другом делу, међутим, готово да нису могле да се препознају. Несигурне и статичне, са великим проблемима у реализацији напада, прокоцкале су бројне шансе и, притом, нису искористиле укупно чак пет седмераца.

Крах је најављен у 49. минуту када су Словакиње први пут повеле на утакмици (16:15), без обзира што се до краја ипак указала нада да Србија може до пресудна два бода после голова Драгане Цвијић за вођство од 20:19 и Биљане Банделијер за 21:20.

У одлучујућим тренуцима као да се летаргија увукла у редове српске репрезентације, није било жестине и одлучности, што је, с друге стране, красило тим Словачке.

Све је решено када је у драматичној завршници капитен Андреа Лекић промашила седмерац непун минут пре звука сирене при резултату 21:21, охрабрене Словакиње нису праштале такве грешке и сасвим заслужено дотукле грогираног противника.

Најефикаснија у српском тиму била је Драгана Цвијиц са шест голова, док је репрезентацију Словачке до тријумфа предводила Лидија Јакубишова са осам.

Ток меча:

21.47 - Пред нашим рукометашицама је немогућа мисија, морају у последњем минуту да постигну два гола. Нова одбрана голмана Словачке донела је велику радост противница, које у последњем нападу постижу још један гол за коначних 23:21.

21.46 - Последњи минут сусрета. Седмерац за противнице. Словакиње воде са 22:21.  

21.45 - Словакиње су успеле да изједначе. У наредном нападу Цвијићева је изнудила седмерац, пети по реду. Андреа Лекић није успела.

21.41 - Нови гол за нашу селекцију сигурна је била Биљана Банделиер и Србија води са 21:20. Сва и по минута пре краја селектор Словакиња узима тајм-аут.

21.40 - Наше поново прелазе у вођство, Цвијићева је сигурна на линији шест метара. Словакиње у наредном нападу стижу до новог изједначења. Поново одговорност преузима Драгана Цвијић и новим голом враћа предност. Ипак, Словакиње поново успевају да изједначе - 20:20.

21.36 - Наше успевају да изједначе. Потом је Крпеж зарадила седмерац, али четврти пут не користимо шансу.

21.34 - У последњих десет минута сусрета ушло се при вођству противница од 18:17. 

21.29 - Минут касније, након још једног лошег напада наше селекције, противнице прелазе у вођство.

21.27 - Словакиње из седмерца долазе до изједначења 15:15. У току је 47. минут игре.

21.25 - Све више проблема у игри наше селекције након 15 минута игре у другом полувремену дозволиле су противницама да ухвате резултатски прикључак и смање на само један гол разлике - 15:14. То је приморало нашег селектора да затражи тајм-аут.

21.22 - Наше рукометашице не користе ни ову прилику са играчем више. Неколико грешака и противнице успевају да постигну гол и смање на 15:13.  

21.18 - Наше девојке нису успеле да искористе играча више, постигле су гол, а су га и примиле - 15:12. Могло је да буде и другачије да је Цвијићева искористила седмерац. Ново искључење за Словакиње.

21.16 - Цвијићева прекида серију противница, успут је зарадила искључење противница. 

21.13 - Играч више за Словакиње. Ово пута противнице успевају да постигну један гол. Потом успевају да реализују још два напада и смање предност наше селекције на два гола разлике - 13:11.

21.08 - И друго полувреме почело је голом Андреје Лекић. 

21.07 - Почело је друго полувреме. 

20.52 - Одлична игра наших девојака у првом полувремену. Одлична одбрана, сигуран напад и резултат није изостао - 11:6 после првог полувремена. 

20.43 - Минимални проблеми у организацији напада Србије. Селектор Бошковић ништа не препушта случају узима тајм-аут како би поново повезао наше редове.

20.41 - Одбрана наше селекције и даље на високом ниву. Агресивна игра доноси резултат, противнице немају решења за овакву игру рукометашица Србије. Словакиње све више греше.

20.38 - Са играчицом више наше успевају да постигну још један гол. Када су екипе биле комлетне, успешна контра за наше девојке, и сада водимо са пет гола предности 8:3.

20.32 - Својим трећим голом (другим из контре) Цвијићева повећава предност наше селекције на 6:3. То је приморало селектора противница да затражи тајм-аут. 

20.30 - Одлична игра наше селекције. Агресивном одбраном успеле су да поремете напад противница. То је улило додатну сигурност нашој екипи и након 13 минута игре воде са 5:3.

20.26 - Тек са два играча више у пољу, пошто је још једна наша рукометашица зарадила искључење, Словакиње успевају да постигну гол и стигну до изједначења - 3:3. 

20.23 - Протекло је седам минута игре. Обе екипе ушле у меч агресивно не штедежи противнице. Наше за сада агресивније и већ су зарадиле два искључења. Међутим, оваква игра донела је предност нашој селекци, за сада минималну 3:2. Првог играча више противнице нису искористиле, нису постигле гол.

20.16 -  Први гол за нашу селекцију постигла је Андреа Леки.

20.15 - Почео је меч између Србије и Словачке.

20.06 - Све је спремно за почетак сусрета. Репрезентације су на терену, након загревања и интонирања химни очекујемо почетак меча.

19.38 - Рукометашице Француске и Шведске постигле су сигурне победе у утакмицама последњег кола групне фазе такмичења на првенству Европе у Хрватској и Мађарској.

Француска је у оквиру Д групе савладала у Осијеку актуелног шампиона Црну Гору са 24:20 (12:12) и освојила прво место у групи с максималним учинком, док је Шведска у Ц групи у Вараждину славила против Немачке - 39:32 (23.17).

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара