Читај ми!

Бошковић: Моје играчице су истрошене

Селектор Србије Саша Бошковић оценио је у Осијеку после пораза од Француске на Европском првенству да је његова екипа истрошена и да није одрадила ниједан заједнички тренинг због повреда.

"Француска је била много боља и заслужено је победила. Постигли смо три гола у првом полувремену и то много говори. Немам шта да замерим девојкама, стварно су истрошене. Нисмо имали ниједан тренинг. Француска је била фантастична, нарочито у одбрани", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре.

Рукометашица Србије Јована Стоиљковић честитала је Француској на победи.

"Ми нисмо имали решења у нападу. Покушаћемо да се окренемо следећем мечу са Словачком и да покушамо да га добијемо", рекла је она.

Голман репрезентације Србије Катарина Томашевић изјавила да ју је срамота због начина на који је њега екипа изгубила од Француске на Европском првенству.

"Не знам шта да кажем, са оваквом игром ми не можемо у други круг, не можемо ни Словачку да победимо. Стварно ме је срамота после ове утакмице. Искрено", рекла је Томашевићева.

Капитен репрезентације Србије Андреа Лекић оценила је да нико не може да буде много паметан после овакве утакмице.

"Ужас је био и напад и одбрана. Много техничких грешака... Тактика француске репрезентације са много излазака у одбрани нас је 'разорила', јер смо биле статичне у нападу. Изгубиле смо много лопти и тешко је било одбранити се", рекла је Лекићева. Она је додала да екипа "под хитно мора да се сабере", до петка и наредне утакмице.

Леви бек репрезентације Сања Дамњановић извинила се за игру репрезентације у мечу са Француском.

"Напад је био лош, наравно. Договориле смо се да добрим нападом морамо да их добијемо, а испоставило се да је наш највећи проблем кретња без лопте. Сваки пут када неко изађе на нашег бека, ми смо били у фаулу, што је њима одговарало. Одбрана и није била тако лоша у првом полувремену, колико је напад био катастрофалан", рекла је Дамњановићева. Према њеним речима, Србија је успела да парира Француској у другом полувремену, али је први део меча оставио "и сувише трага".

"Гледаћемо да заборавимо, што ће бити јако тешко. У наредној утакмици идемо на све или ништа. Видећемо шта ће бити", рекла је Дамњановићева.

Селектор Француске Алан Порте сматра да је утакмица била веома добра.

"Веома сам поносан. Честитао бих Србији на фер игри. Оваква утакмица се не побеђује случајно", рекао је Порте. Рукометашица Француске Нина Камто признала је да је веома срећна
због победе.

"Србија има добар тим, али је много снаге потрошила у првој утакмици са Црном Гором. Вероватно зато није имала снаге у овом мечу", закључила је Камто.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара