Читај ми!

Рукометашице Србије поражене од Црногорки

Женска рукометна репрезентација Србије стартовала је поразом на Европском првенству. У првом мечу наше рукометашице су поражене у Осјеку у првом колу Д групе од Црне Горе резултатом 22:19 (10:8). У другом колу у среду од 18 часова Србија игра против Француске. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Наше рукометашице нису успеле да одговоре на изузетно организовану и агресивну игру противница. Доста су грешиле, поготово у преломним моментима сусрета. Константно су јуриле заостатак, у неколико наврата биле на ивици да преокрену резултат, али нису успеле.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Андреа Лекић са шест голова, иако је играла само у другом полувремену, Катарина Банделиер је убацила четири, док су по два гола постигле Сања Дамњановић и Јелена Живковић.

У победничкој екипи су Катарина Булатовић, Милена Кнежевић и Сузана Лазовић постигле по пет голова.

Рукометашице Србије су пред око 2.000 гледалаца у Осијеку повеле голом Катарине Степановић у трећем минуту меча, али су потом 12 минута на терену доминирале Црногорке. За тих 12 минута Црна Гора је постигла пет голова, а изабранице Саше Бошковића ниједан.

Црногорске, актуелне шампионке Европе, играле су агресивно у одбрани, док су српске рукометашице ређале грешку за грешком. "Празне минуте" Србије прекинула је Сања Дамњановић голом у 15. минуту.

Захваљујући добрим одбранама Катарине Томашевић, али и головима Катарине Банделиер, Србија је четири минута пре краја првог полувремена стигла на само гол заостатка, да би се на одмор отишло вођством Црне Горе од 10:8.

На почетку другог полувремена за Србију је заиграла и још ровита од повреде Андреа Лекић и управо је она постигла први гол у наставку, али је била и најзаслужнија за прво изједначење још од почетка меча.

До средине полувремена Србија је држала прикључак, али је потом уследило неколико везаних грешака у нападу, што је Црна Гора искористила, повећавала је предност да би она девет минута пре краја меча износила пет голова (20:15).

Рукометашице Србије су после три везана гола Лекићеве пришле на два гола заостатка, али је то било све што су успеле да ураде.

У другом мечу Групе Д, Француска је савладала Словачку са 21:18.

У другом колу, које је на програму 10. децембра, Србија игра против Француске, а Црна Гора против Словачке.

Овако је протекао меч у Осијеку: 

21.49 - Крај утакмице. Рукометашице Србије изгубиле су у првом мечу на Европском првенству од Црне Горе резултатом 22:19.

21.47 - Црногорке након тајм-аута успевају да реализују напад 22:19. Наше нису успеле да узврате. 

21.46 - Још 90 секунди до краја. Црна Гора има два гола предности, а њихов селектор је затражио тајм-аут.

21.44 - Последња три минута сусрета, наше девојке имају два гола заостатка – 21:19.

21.40 - Наше рукометашице успевају да постигну три везана поготка и смање на 20:17. Тренер противница Аџић тражи тајм-аут. Још пет минута до краја сусрета.

21.36 - Велики пад у игри наше селекције, противнице то користе и повећавају предност. 20:15.

21.35 - У последњих десет минута, противнице улазе са четири гола предности 19:15.

21.31 - Црногорке потом успевају да повећају на 18:15. Селектор Бошковић тражи тајм-аут како би поново подигао екипу.

21.26 - Наше нису успеле да искористе напад у коме су могле да поведу. Противнице користе неколико грешака наше селекције и поново долазе до два гола предности – 16:14. У току је 45. минут сусрета.

21.22 - Након девет минута игре у другом полувремену наше рукометашице су успеле да стигну до изједначења 12:12.

21.17 - У другом полувремну репрезентативке Србије знатно агресивније и успевају да парирају противницама.

21.12 - Почело је друго полувреме.

20.57 - Полувреме. Противнице воде са 10:8. Наше рукометашице успеле су да се приближе Црногоркама на гол разлике, 7:6. Потом су противнице, везале неколико успешних напада. На крају наше девојке успевају да на полувреме оду са два гола заостатка. Приметан је неуједначен критеријум судија. Доста груба игра Црногорки није адекватно санкционисана, док су се Румунке пак лако одлучивале да кажњавају наше репрезентативке. 

20.36 - Наше коначно успевају да прекину серију противница од пет голова и смањују на 2:5. Репрезентација Србије није постигла гол 12 минута. 

20.30 - Након почетног одмеравања снага и доста грешака на обе стране, Црногорке заиграле нешто агресивније и успеле да преокрену резултат са четири везана гола – 1:4. Селектор Бошковић је тражио тајм-аут како би повезао наше редове.

20.22 - Први гол за нашу селекцију на овом Европском првенству постигла је Катарина Стефановић и довела Србију у почетно вођство.

20.17 - Почео је меч између Србије и Црне Горе.

20.12 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара