Читај ми!

Рукометаши Србије ипак на СП?

УАЕ одустали су од такмичења на Светском првенству у Катару, чиме је знатно појачана шанса за учешће репрезентације Србије. Позиву могу да се надају Мађарска и Србија али и Јужна Кореја и Јапан.

Рукометни савез Уједињених Арапских Емирата обавестио је Међунанродну рукометну федерацију (ИХФ) да повлачи своју репрезентацију са првенства света почетком следеће године у Катару.

То исто у петак је урадио и Рукометни савез Бахреина, па ће Извршни одбор ИХФ на састанку 21. новембра одлучити које две националне селекције ће заузети њихова места, објављено је на сајту ИХФ.

Позиву за учешће на светској смотри могу да се надају Мађарска и Србија, које су на претходном првенству 2013. у Шпанији заузеле 8. и 10. место, али и Јужна Кореја и Јапан, петопласирана и деветопласирана селекција на Азијским играма.

Рукометаши Србије у двомечу баражу за СП у Катару, у јуну, били су неуспешни против репрезентације Чешке.

Прву утакмицу у Нишу добили су под вођством тадашњег селектора Владана Матића са осам голова разлике (23:15), али су у реваншу у Брну претрпели дебакл (33:21), па су пласман на СП изборили Чеси.

У августу су жребом одређени састави група за предстојећи шампионат:

А група: Шпанија, Словенија, Катар, Белорусија, Бразил, Чиле

Б: Хрватска, БиХ, Македонија, Аустрија, Тунис, Иран

Ц: Француска, Шведска, Алжир, Чешка, Египат, УАЕ

Д: Данска, Пољска, Русија, Аргентина, Бахреин, Немачка

Рукометно првенство света у Катару биће одржано идуће године од 15. јануара до 1. фебруара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво