Читај ми!

Србија славила у Израелу

Мушка рукометна репрезентација Србије савладала је домаћи Израел са 26:22 (13:10) у другом колу Групе четири квалификација за Европско првенство 2016. године. Наши рукометаши су тако дошли до друге победе у овим квалификацијама.

Много квалитетнији састав Србије освојио је очекиване бодове, али није одушевио игром. Вођена је велика борба, упорни Израелци нису се предавали до пред сам крај меча, када је Србија коначно стекла недостижну предност.

То је друга победа изабраника Дејана Перића, којом су преузели вођство на табели, а најзаслужнији за значајан успех били су Стојковић са шест и Илић и Зеленовић са по пет голова.

Наредну утакмицу у квалификацијама српски рукометаши играће у априлу следеће године, када ће гостовати селекцији Исланда.

У другом мечу 2. кола Црна Гора је код куће славила против Исланда резултатом 25:24 (14.12).

Табела: Србија 4 бода, Исланд и Црна Гора по 2, Израел 0.

На првенство Европе 2016. године у Пољској пласираће се по две најбоље екипе из сваке квалификационе групе, као и најбоља трећепласирана селекција.

Перић: Пресудила завршница

Вршилац дужности селектора рукометне репрезентације Србије Дејан Перић рекао је после победе над Израелом да је успех изборен бољом игром у завршници сусрета.

"Утакмица је била тешка, а опет је нисмо преломили када смо имали предност од 5-6 разлике. Ипак, честитам играчима. Мислим да смо финиш утакмице, односно последњих 15 минута одиграли најбоље. У том периоду направили смо разлику и до краја рутински меч привели крају. честитке заслужују и Израелци за добру игру", рекао је Перић, а преноси Рукометни савез Србије.

Селектор Израела, српски стручњак Драган Ђукић, оценио је да његовим земљацима није било лако да освоје планиране бодове.

"Ми смо покушали да одиграмо како њима најмање одговара, али је пресудио индивидуални квалитет. И пре меча сам рекао да је Србија фаворит број један у нашој групи, што показује победа Црне Горе против Исланда. Србија ће се сигурно квалификовати на ЕП, ако све буде у реду већ у априлу би могла да заврши посао и почне припреме за првенство. То би било добро, јер тако држимо шансу за Рио", казао је Ђукић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво