Читај ми!

Република Српска тражи чланство у ЕХФ

Рукометни савез Републике Српске затражиће пријем у чланство Европске рукометне федерације, пренела је Радио-телевизија Републике Српске. Председник РСРС Здравко Миличевић рекао је да се руководство одлучило на тај корак након што је ЕХФ у суботу на конгресу у Даблину примио Косовски савез у пуноправно чланство.

Миличевић је истакао да би Република Српска требало да буде примљена "уколико на делу опет немамо двоструке аршине".

"Косово је сада пуноправни члан ЕХФ и тој репрезентацији је омогућено да игра у међународним такмичењима. Ова одлука нас је изненадила, али сада нам даје наду да рукометну самосталност може да добије и Република Српска. Ми имамо традицију и много боље услове од Косова", рекао је Миличевић и навео да ће захтев за пријем у чланство ЕХФ бити послат ускоро.

Миличевић је додао како паралелно са правним активностима савез наставља да делује конкретно, па ће већ 7. октобра бити одиграна пријатељска утакмица између женских репрезентација Србије и Републике Српске.

Место одигравања те утакмице, која ће имати и хуманитарни карактер, биће накнадно одређено, а најозбиљнији кандидати су Бањалука и Теслић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво