Читај ми!

Косово примљено у ЕХФ!

Државе чланице ЕХФ-а су на свом конгресу у Даблину донеле одлуку да у ту организацију приме рукометни савез Косова. То значи да све селекције нове чланице могу да учествују у такмичењима под окриљем ЕХФ-а.

Одлуком већине чланица ЕХФ-а, Рукометни савез Косава примљен је у Европску рукометну федерацију!

Ово практично значи да ће поред клубова и селекције са Косова моћи да се такмиче на међународној сцени.

Косво је одмах постало учесник у квалификацијама за европска првенства јунира, јуниорки и сениора.

Подсетимо, косовски савез је 2004. примљен у ЕХФ као придружни члан, да би на конгресу 2012. процес примања био настављен. Извршни комитет ЕХФ-а је у јануару то највио, а конгрес данас гласао да Косово званично постане члан те организације.

Реагујући на пријем Косова у Европску рукометну федерацију, Рукометни савез Србије саопштио је да је на Конгресу ЕХФ био пресудан став земаља чланица Европске уније, које имају већину, а које су имале чврст став да Косово треба да постане пуноправни члан и да може да игра званичне утакмице.

Основни аргумент је био да тај процес предуго траје, као и да се Бриселским споразумом Србија обавезала да не блокира чланство Косова у међународним организацијама, наводи се у саопштењу РСС.

О даљим потезима у вези ове одлуке, као и у вези наступа репрезентације Косова, и о наступима репрезентације Србије, Рукометни савез ће, као и до сада, радити у складу са ставовима државних органа Владе Србије и ресорних Министарстава, саопштио је Рукометни савез Србије.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво