Читај ми!

"Велике су шансе да Косово приме у ЕХФ"

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да Косово има велике шансе да буде примљено у Европску рукометну федерацију (ЕХФ) на конгресу који ће се 20. септембра одржати у Даблину.

"РСС се свим снагама бори да се супротстави уласку Косова у чланство ЕХФ-а, али с обзиром на то да по статуту ЕХФ-а о примању нових чланова одлучује конгрес, велике су шансе да их приме. Без обзира на одлуку која се донесе на конгресу, морамо да видимо шта ће се дешавати са клубовима са севера Косова, као и о укупном нашем ставу према том питању након доношења те одлуке", рекао је Марјановић на седници Управног одбора РСС-а у Београду.

У саопштењу после седнице УО није било речи о избору новог селектора мушке рукометне репрезентације Србије.

Селектори млађих селекција Србије поднели су своје извештаје о раду, а Марјановић је навео да није задовољан резултатима и да "увек може боље".

"Морамо да покренемо нови циклус, у коме ћемо тражити нова решења и идеје који ће нам донети боље резултате. Не треба заборавити да је рукомет као екипни спорт у нашој земљи до пре неки дан био једини који је донео две сребрне медаље, а то су мушка и женска сениорска репрезентација", истакао је Марјановић.

Он је рекао да Савез мора брже да ради на променама и побољшању квалитета играча, али и на већим улагањима, јер се "само тако може доћи до врхунских резултата".

Марјановић је позвао чланове УО да до краја октобра изнесу предлоге о решењима за нове тренере млађих и старијих категорија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво