Читај ми!

Рукометаши без калкулација у Чешкој

Селектор рукометне репрезентације Србије и његови играчи сматрају да их очекује тежак реванш меч баража за Светско првенство са Чешком. Морамо бити спремни да поновимо сјајну одбрану из Ниша, као и да покушамо са паметним нападом, рекао је селектор Матић. Нема опуштања, поручује капитен Илић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић оценио је да његове играче очекује тежак реванш меч баража за Светско првенство са Чешком.

"Без обзира на победу у првом сусрету, сутра нас сигурно очекује тежак меч са Чешком. Ни једног тренутка не смемо да покажемо да ће бити лако. Морамо бити спремни да издржимо све нападе и поновимо сјајну одбрану из Ниша, као и да покушамо са паметним нападом", рекао је Матић, а преноси Рукометни савез Србије.

Матић је додао да у реваншу очекује "добру игру" Србије, док капитен рукометне селекције Србије Момир Илић сматра да је кључ успеха у реваншу "чврста и добра одбрана".

"Задовољни смо резултатом из Ниша, али то је тек прво полувреме. Нема опуштања. Чеси су одиграли слабије, али неће тако бити у Брну. Покушаће да нас стигну и победе. Неће бити лако, али имамо квалитетнији тим. Све зависи од нас. Спремни смо, идемо на победу. Немамо шта да рачунамо и калкулишемо са головима. Желимо поново да славимо и пласирамо се у Катар, где нам је и место", рекао је Илић.

Он је додао да Србија мора да настави континуитет учешћа на великим такмичењима.

"Победе доносе бољу атмосферу, па је тако било и овог пута. Добро смо тренирали и поправљали детаље у којима смо грешили у Нишу. Одбрана је била одлична. Дарко Станић је бранио добро, на свом нивоу. Слабије смо одиграли напад на 5-1 одбрану. Ставили смо акценат на то, јер верујем да ће са њом почети утакмицу", рекао је Илић.

Десни бек репрезентације Немања Зеленовић каже да је у екипи атмосфера на високом нивоу.

"Пред нама је јако тешка утакмица. Мислим да нису били прави у Нишу, и да ће имати доста тога да покажу. Ми треба да покажемо своју добру одбрану и полуконтру што нас је и красило у првој утакмици и надамо се победи", рекао је Зеленовић. 

Реванш утакмица баража за Светско првенство, које ће се наредне године одржати у Катару, између Чешке и Србије играће се сутра од 13.50 у Брну.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара