Читај ми!

"Ратнички" против Чешке!

Србија у суботу у Нишу игра први меч баража за Светско првенство, а противник је селекција Чешке. Селектор Владан Матић очекује да екипа у меч уђе "ратнички" и забележи добар резултат пред реванш у Чешкој.

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Владан Матић изјавио је да ће његова екипа у предстојећој утакмици против Чешке, у баражу за Светско првенство 2015. године у Катару, залагањем и односом према игри оправдати указано поверење.

"Наравно, остаје нам реванш, али сутра треба да направимо добар темељ за други меч. Уверен сам да ћемо залагањем и односом према дресу репрезентације оправдати указано поверење. Момци ће дати све од себе да град Ниш и нација буду поносни на њих", рекао је Матић на конференцији за новинаре у Нишу.

Рукометаши Србије у суботу од 21 час у хали Чаир у Нишу играју против Чешке прву утакмицу баража за Светско првенство 2015. године у Катару. Реванш је на програму за седам дана.

Матић је истакао да се репрезентација у четвртак комплетирала и да су сви његови играчи "прави ратници".

"Све су то прави момци, професионалци. Ми смо се одлучили за овај састав, они нису случајно изабрани, прави су ратници. Сви су здрави, надам се да ће тако остати и после вечерашњег тренинга", рекао је он.

Селектор Србије рекао је да му је драго што репрезентација игра у Нишу и да није случајно што екипа ту игра све важне утакмице "јер репрезентација живи са градом".

"Сигуран сам да ће хала бити испуњена, а да ће нам публика бити играч више, ветар у леђа који нам је потребан да остваримо добар резултат и пласман на Светско првенство", рекао је Матић.

Капитен репрезентације Србије Момир Илић рекао је да је важно да екипа сачува континуитет наступа на великим такмичењима.

"Имамо добру атмосферу, свој циљ, а то је одлазак на Светско првенство. Најважније нам је да сачувамо континуитет пласмана на велика такмичења. Противник је јако добра екипа, али се уздамо у наш квалитет и очекујем добру игру, да уживамо у рукомету, покажемо публици да вредимо и да јој се победом захвалимо на подршци", рекао је Илић.

Репрезентативац Србије Ненад Вучковић рекао је да би прва утакмица могла да одлучи о пласману на Светско првенство.

"Надам се најбољем против Чеха. То је јако озбиљна репрезентација, састављена од врло квалитетних појединаца који играју у најбољим европским лигама. Познајемо се добро, играли смо већ у баражу. Треба се окренути нашој игри и мислим да неће бити никаквих проблема. Чак мислим да већ прва утакмица може да одлучи учесника Светског првенства", рекао је Вучковић.

Рукометни савез Србије ће сав приход од карата уплатити као помоћ рукометним клубовима са поплавама угрожених подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара