Читај ми!

Успешна проба рукометаша

Репрезентација Србије, забележила је победу над Словачком 28:20 (10:11) у пријатељском мечу одиграном у „Кристалној дворани“ у Зрењанину, пред око 2.000 гледалаца. Селектор Матић задовољан. Други меч ове две селекције игра се у суботу у Смедереву од 18.00 часова.

Два различита полувремена наше селекције. У првом су уз доста пробле успели да очувају егал.„Орлови" су у другом полувремену приказали добру партију и озбиљним приступом сломили отпор ривала. Најефикаснији у редовима наше репрезентације, био је Момир Илић са седам погодака, док је расположени Растко Стојковић постигао гол мање. Код Словака, Хрушчак и Цехмајстер су постигли по четири.

Лоша реализација, чак осам погођених статива и пречки у првом полувремену, довели су у позицију изабранике Владана Матића да у свлачионицу оду са голом минуса (10:11). Редом су промашивали Зеленовић, Рнић, Шешум и остали, а добру ролу је имао и словачки голман Путера, па се почетно вођство 4:1 из осмог минута, истопило, а Словаци головима Урбана и Хрушчака, преокренули резултат у своју корист у последњих десетак минута првог дела (6:7, 18.).

Улазак Момира Илића и Растка Стојковића, променио је ствари на терену зрењанинске дворане, па су „орлови" већ на старту другог полувремена, преузели ствари у своје руке. Поред искусног двојца, одличну ролу је имао и дебитант Новак Бошковић, који је са два гола и пар асистенција, показао да се на њега може озбиљно рачунати у будућности. Словаци су се држали до 17:16 (46.), када су „орлови" серијом 3:0 Вучковића и Стојковића, практично преломили меч у своју корист.

До краја је у серију одбрана ушао Мирослав Коцић, за предност која је расла из минута у минут, закључно са два гола Мијаила Марсенића за коначних - 28:20.

Други меч Србије и Словачке игра се у Смедереву у суботу од 18 часова.

Матић задовољан

Селектор Србије Владан Матић рекао је да је задовољан и да је дуел са Словачком добра припрема за оно што очекује његову екипу у наредном периоду.

"На почетку смо играли споро. Држали смо добру одбрану. Ово је јако добра припремна утакмица за оно што нас чека у јуну. Чим смо се опустили, постали смо агресивнији направили смо добре голове.

Последњих 20 минута игра је била каква нам треба. Захвалио бих се противнику на фер игри и публици у Зренајнину на атмосфери", рекао је Матић после утакмице.

Српски рукометаш Ненад Вучковић казао је да је његова млада екипа испунила задатак.

"У првом полувремену промашили смо 10 зицера, што се одразило на резултат, када смо водили са један разлике. Ово је млада екипа, испунили смо задатак и показали добру игру на крају", казао је он.

Растко Стојковић је захвалио словачкој екипи што је дошла да помогне Србији у припремама за Светско првенство.

"Хтео бих да се захвалим репрезентацији Словачке на доброј утакмици, као и што је дошла да нам помогне у овом припремном делу за Светско првенство. Надам се да ћемо сутра остати сви здрави и одиграти још једну добру утакмицу", навео је Стојковић.

Селектор Словачке Золтан Хајстер рекао је да је његовом тиму недостајала концентрација.

"Стали смо и нисмо играли агресивно. Србија је преузела игру, нисмо могли да нађемо шансу да преокренемо резултат. Захваљујем се екипи Србије на фер игри", рекао је Хајстер.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво