Србија остала у трци за одлазак на Еуро!

Женска рукометна репрезентација Србије одиграла је нерешено са селекцијом Шведске (18:18) у оквиру 4. кола квалификација за Европско првенство. Овај резултат даје наду изабраницама Саше Бошковића да могу да обезбеде пласман на континентални шампионат крајем године.

Женске рукометне репрезентације Србије и Шведске поново су играле нерешено 18:18 (10:9), у утакмици 4. кола Е групе квалификација за Првенство Европе.

У првом мечу ове две селекције, пре три дана у Крагујевцу, такође није било победника 25:25.

На овај начин изабранице селектора Саше Бошковића, актуелне вицешампионке света, остале су у трци за пласман на завршни турнир.

У другом мечу 4. кола Словенија је као домаћин победила Швајцарску са 30:29 (15:16).

Табела: Шведска 6 бодова, Словенија 6, Србија 4, Швајцарска 0.

Србија у преостала два меча гостује Швајцарској (11. јуна), а дочекује Словенију (14. јуна) и највероватније ће јој за пласман бити потребна победа од пет голова разлике, јер су Словенке на свом терену биле боље са 31:26.

Овогодишње првенство Европе заједнички организују Хрватска и Мађарска од 9. до 21. децембра.

Добро је, могло је и боље... 

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је после ремија са Шведском у Кристијанштаду да је задовољан освојеним бодом у квалифиакцијама за Европско првенство.

"Добра утакмица. Могли смо и до два бода, али смо и овако задовољни. Девојке су показале свој велики карактер", рекао је Бошковић.

Голман репрезентације Србије Катарина Томашевић казала је да се екипа окреће утакмицама протв Швајцарске и Словеније.

"Јако тешка утакмица са одличном одбраном и слабијим нападом. Окрећемо се швајцарској и Словенији како бисмо избориле пласман на Европско првенство", рекла је Томашевићева.

Репрезентативка Марина Дмитровић казала је да је екипа одиграла боље у одбрани него у Крагујевцу у претходном колу и да је то донело Србији бод против Шведске.

"Задовољне смо резултатом. Доста смо поправиле одбрану и окрећемо се следећим утакмицама и сада опет контролишемо ситуацију у групи", казала је Дмитровићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво