Читај ми!

Андреа Лекић: Борба за сваку лопту!

Андреа Лекић верује у позитиван исход квалификационих мечева са Шведском и пласман на првенство Европе, које се у децембру одржава у Хрватској и Мађарској. Морамо се борити за сваку лопту, поручује Лекићева.

Капитен женске рукометне репрезентације Србије Андреа Лекић поручила је да верује у позитиван исход квалификационих мечева са Шведском и пласман на првенство Европе, које се у децембру одржава у Хрватској и Мађарској.

"Питање пласмана на шампионат Европе може бити решено у предстојећа два меча, у позитивном или негативном смислу. Важно је да размишљамо позитивно. Одбрана треба да буде кључ и она мора да представља репрезентацију у најбољем светлу, као што је то био случај на првенству света прошле године", рекла је Лекићева уочи утакмица квалификација за првенство Европе против Шведске.

Најбоља рукометашица света у 2013. нагласила је да репрезентацију Србије чека тежак задатак.

"Другачији је систем, играш две утакмице у четири дана. Физичка спрема у оваквим утакмицама долази до изражаја, међусобни дуел је веома битан, као и гол разлика, што значи да се морамо борити за сваку лопту. Морамо такође да водимо рачуна да што мање голова примимо на домаћем терену. То је императив", поручила је Лекићева.

Крагујевачко "Језеро" је практично распродато пред дуел у четвртак, што према речима Андрее Лекић може много значити.

"Очекујемо велику подршку публике. Она нам пуно значи, што се видело у Нишу и Београду у децембру. Као светске вицешампионке заслужиле смо такву подршку", рекла је Лекић.

Она је истакла да изузетно респектује Швеђанке, које "имају велику жељу са се нађу на првенству Европе".

"Швеђанке су посебно мотивисане, јер нису учествовале на шампионату света. Пре две године су наступале на Олимпијским играма у Лондону и свакако су једна од најбољих европских селекција. Изабел Гулден стављам у први план, јер игра одлично у Виборгу са нашом Сањом Дамњановић. Имају свој систем који нам је познат. Њена сарадња са пивотменом је на јако високом нивоу. То морамо да зауставимо", јасна је Андреа.

Она је поручила да је радује добра форма репрезентаивки Србије.

"Репрезентација је за мене нешто посебно. Три месеца нисмо биле заједно, што је дуг период, али како нама, тако је свима", рекла је Лекићева.

Србија и Шведска у четвртак у Крагујевцу од 20 сати играју прву утакмицу квалификација, а у недељу је на програму други меч у Кристијанштаду, од 18.15 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво