Бошковић: Швеђанке су јаке, али желимо победу

Селектор женске рукометнре репрезентаицје Србије Саша Бошковић свестан је какав изазов предстоји његовим изабраницама у окршајима са Шведском у оквиру квалификација за ЕП. Имамо најбоље играчице, освојиле су сребрну медаљу на Светском првенству у децембру и надам се да ћемо уз подршку навијача успети да победимо, истакао је он.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић изјавио је да је селекција Шведске квалитетна, али да вицешампионке света желе двоструки тријумф у предстојеђим мечевима квалификација за првенство Европе.

"Селекција Шведске је јако добра и квалитетна екипа, траже шансу да играју у Мађарској и Хрватској, али ми имамо репрезентацију која може да се носи са њима. Имамо најбоље играчице, освојиле су сребрну медаљу на Светском првенству у децембру и надам се да ћемо уз подршку навијача успети да победимо", рекао је Бошковић на окупљању вицешампионки света у београдском Хотелу М.

Србија ће у двомечу са Швеђанкама играти без Светлане Огњеновић, која је завршила каријеру, а под знаком питања је и наступ повређене Драгане Цвијић.

Капитен Андреа Лекић изразила је задовољство што су девојке поново на окупу, три месеца после освајања сребра на СП.

"Утакмице су од великог значаја, идемо на обе победе. Потрудићемо се да задржимо ниво са Светског првенства", поручиле је Лекићева.

Искусна Јелена Ерић, која приводу крају репрезентативну каријеру, позвала је навијаче да помогну екипи.

"Драго ми је што играмо у Крагујевцу и што ће овај град имати прилику да нас угости. Ми ћемо се потрудити да им се одужимо на најбољи могући начин", поручила је Ерић.

Србија је до сада одиграла две утакмице у квалификацијама, победила Швајцарску са 32:21, а потом изгубила од Словеније са 31:26 и тренутно дели друго место у групи, управо са Словенкама, са по два освојена бода. Швеђанке имају четири бода захваљујући победама против Словеније са 30:25 и Швајцарске са 30:22.

Први меч игра се у четвртак од 20 сати у Крагујевцу, а други у недељу у Кристијандштаду од 18.15 сати.

Пласман на шампионат, где Србија жели да направи корак више од четвртог места са претходног турнира у Београду, обезбедиће две најбоље селекције.

Европско првенство у рукомету за жене одржаће се у Хрватској и Мађарској од 7. до 21. децембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво