Читај ми!

Матић: Циљ ОИ у Рију

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић рекао је да је циљ његове екипе учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Србија ће у оквиру ЕХФ недеље 4. и 5. априла иградти са селекцијом Словачке у Зрењанину и Смедереву. Селектор најавио развој младих играча, где ће тражити решења за А тим.

Матић је објаснио да је примарни циљ ОИ у Рију, следећи ривал је Чешка, тако да ће мечеви са Словачком позлужити за уигравање, а Словаци играју слично као и Чеси. РСС најавио дешавања у оквиру програма „Рукомет, култура и образовање". Одлучено да ће за меч женских квалифинација за ЕП између Србије и Шведске 27. марта у Крагујевцу улаз бити слободан.

"Уверен сам да ова екипа има велики потенцијал и оно што нам је циљ јесте Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године, на чему ћемо и радити", рекао је Матић на седници Управног одбора Рукометног савеза Србије.

Сениорска репрезентација Србије ће у оквиру ЕХФ недеље одиграти два сусрета са Словачком, 4. априла у Зрењанину и дан касније у Смедереву. Према Матићевим речима, играће се против Словачке јер стил игре те селекције највише одговара Чешкој, противнику Србије у квалификацијама за Светско првенство.

Матић је навео да ће Србија у наредном периоду више радити на развоју млађих играча и да ће међу кадетима и јуниорима проналазити решења за сениорску репрезентацију.

"Више ће се радити на плану развоја млађих играча, што подразумева да ћемо радити са кадетима и јуниорима, на њиховој обуци и проналажењу играча за сениорску репрезентацију", додао је он.

РСС је на седници Управног одбора одлучио да ће у оквиру програма "Рукомет, култура и образовање" наредну седницу Скупштине одржати у установи Матице српске у Новом Саду 11. марта. "Рукометни савез Србије жели да скрене пажњу на културу и образовање, као и на значај ове установе", наведено је из Савеза.

РСС је одлучио и да ће бити бесплатан улаз за утакмицу женске репрезентације против Шведске у квалификацијама за Европско првенство, која ће се играти 27. марта у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво