Читај ми!

Французи доминантно до злата!

Данска - Француска 32:41 (крај). Рукометаши Француске су нови прваци Европе! Они су у изузетно ефикасном финалу "демолирали" домаћу екипу Данске са 32:41(16:23) и потпуно заслужено се окитили титулом најбољег тима на Старом континенту!

Рукометна репрезентација Француксе освојила је Европско првенство у Данској, пошто је у финалу убедљиво победила домаћина такмичења са 41:32 (23:16).

Французима је ово трећа златна медаља на континенталном првенству, док су Данци освојили шесто одличје, а прво сребрно на Европском првенству.

"Триколоре" је до победе предводио Микаел Гигу са 10 голова, док је Валентан Порт постигао један мање, Данијел Нарсис је погодио шест пута, а Никола Карабатић је постигао пет.

У екипи Данске истакао се Микел Хансен са девет голова, док је Ханс Линдберг постигао шест.

Французи су од самог почетка меча наметнули свој ритам. На истеку четвртог минута имали су три гола предности, а у 17. су већ водили 13:4.

Данци од 10. до 17. минута нису постигли гол, када су Французи стекли девет голова предности и већ тада решили питање победника.

Домаћин шампионата је до полувремена дошао на седам голова заостатака, али у наставку меча Французи нису дозволили да дође до изједначења, те су меч лако привели крају.

Французи су овим резултатом у Хернингу поставили рекорд по броју постигнутих голова у финалима Европског првенства.

Бронзану медаљу на Европском првенству у Данској освојила је Шпанија, која је у борби за треће место савладала Хрватску са 29:28.

Наредно Европско првенство биће играно у Пољској 2016. године од 17. до 31. јануара.

Овако је текао финални меч: 

19.01 - Крај! Фрнацузи су доминантно освојили златну медаљу на Европском првенству - побеђена је Данска са 32:41! 

18.57 - Пет минута до краја - Французи у великој предности - 30:38! 

18.45 - У 48. минуту меча, "триколори" на "плус 8" - 25:33.

18.43 - На 15 минута пре краја меча, Французи и даље у великој предности - 24:33! 

18.33 - Период нешто брже и боље игре домаћина, који смањује предност Француза на седам голова предности - 21:28 у 40. минуту меча. 

18.24 - Настављен је меч, Французи постижу два гола на стaрту и воде са 16:25. 

18.10 - Завршено је фантастично прво полувреме великог финала, Французи имају седам голова предности против домаћина Данске - 16:23!

18.05 - Мало боља игра Данске, која смањује на 13:20. 

18.00 - Долазе играчи у плавим дресовима први пут и до "плус 10" - 8:18!

17.50 - Све већа предност за Французе, тренутно је 4:13!

17.48 - У 15. минуту великог финала Французи имају великих 7 голова предности против Данске - 4:11! 

17.44 - "Триколори" фуриозни на почетку, воде са 4:8 и прилично су умирили домаће навијаче. 

17.36 - Французи су боље отворили меч и имају два гола предности - 1:3. 

17.30 - Почело велико финале између Данске и Француске.

17.00 - Француски репрезетативац Никола Карабатић изабран је за најкориснијег играча Европског првенства у Данској, саопштила је Европска рукометна федерација (ЕХФ). Поред Карабатића, представници ЕХФ изабрали су и идеални тим шампионата: Голман: Никлас Ландин (Данска), Лево крило: Гуђон Валур Сигурдсон (Исланд), Десно крило Лук Абало (Француска), Леви бек: Микел Хансен (Данска), Десни бек: Кшиштоф Лијевски (Пољска), Средњи бек: Домагој Дувњак (Хрватска), Пивотмен: Жулен Агинагалде (Шпанија). Најбољи одбрамбени играч на првенству је Тобијас Карлсон из Шведске. 

16.35 - Шпанија је освојила је бронзану медаљу на Првенству Европе у Данској, пошто је у мечу за треће место победила селекцију Хрватске са 29:28 (16:13). 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се