Читај ми!

Против Чеха за искупљење и пласман на СП

Рукометна репрезентација Србије састаће се са селекцијом Чешке у квалификацијама за Светско првенство 2015. у Катару, одлучено је жребом у Хернингу. Прва утакмица играће се у нашој земљи 7. или 8. јуна, а реванш 16. или 17. јуна у Чешкој. Селектор Владан Матић верује у пласман на СП и искупљење за дебакл на Првенству Старог континента.

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић рекао је да ће његова екипа у квалификационим утакмицама са Чешком покушати да се искупи за резултат са ЕП у Данској и да се нада пласману на Светско првенство у Катару.

"Чекају нас врло тешке утакмице. Чеси и ми смо лоше прошли на Европском првенству и борићемо се да се искупимо за резултате које смо остварили у Данској. Прву утакмицу у јуну играћемо на свом терену, другу у Чешкој", рекао је Матић.

Репрезентација Србије је такмичење на Европском првенству у Данској завршила у првој фази, са једном победом.

"Надам се нашем пролазу и одласку на Светско првенство у Катару. Играли смо припремне утакмице са Чешком, њихова репрезентација има неколико сјајних имена и биће веома тешко, али се надам да ћемо успети", додао је Матић.

Капитен рукометне репрезентације Србије Момир Илић рекао је да исход двомеча са Чешком зависи од његове екипе.

"Последњих година играли смо квалификационе мечеве управо са Чешком, увек је било неизвесно, али смо на крају ми били победници. Све зависи од нас, како будемо играли. Битно је да победимо у првој утакмици, на свом терену. Пребродићемо ствари које смо лоше радили на Европском првенству, важно је да добро играмо", рекао је он.

Светско првенство за рукометаше одржаће се од 17. јануара до 1. фебруара 2015. године у Катару.

Остали квалификациони мечеви су: Mађарска - Словенија, Пољска - Немачка, Румунија - Шведска, Русија - Литванија Грчка - Македонија, Аустрија - Норвешка и Црна Гора - Белорусија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се