Читај ми!

ЕХФ одобрио Косову пријатељске мечеве

Европска рукометна федерација одобрила је Косову да игра пријатељске утакмице репрезентације. О пуном чланству у септембру у Даблину. Рукометни савез Србије спроводи ставове и политику државе и у складу са тим ће предузимати даље активности, рекао први човек националног савеза Велимир Марјановић.

Извршни комитет Европске рукометне федерације одобрио је репрезентацији Косова да може да игра пријатељске мечеве. Оваква одлука донета је на састанку ЕХФ у Данској.

Штавише, репрезентација Косова моћи ће да учествује на европском шампионату за играче млађе од 19 година, као и за рукометашице на континенталном такмичењу за млађе од 18 година.

"ЕХФ је донео оперативну одлуку без одлуке о коначном статусу и без захтева да РСС призна или прихвати независност Косова", објаснио је Велимир Марјановић, председник Рукометног савеза Србије.

Први човек РСС рекао је да ће спроводити ставове и политику државе поводом одлуке да репрезентација Косова игра пријатељске утакмице.

"Сви спортски савези Европе и света следећи политичке сигнале и стање на терену доносе одлуке у истом правцу и у смислу међурешења. РСС такође у овим питањима спроводи ставове и политику државе Србије, и у складу са тим ће и предузимати даље активности", рекао је Марјановић агенцији Бета.

Генерални секретар РСС Божидар Ђурковић рекао је да ће више о овом случају моћи да каже у понедељак, када се врати из Данске.

"Колико знам, они су добили дозволу само да играју пријатељске утакмице, и то без националних обележја. Док не добијем шта је тачно било на одбору, не могу више да кажем, у понедељак се враћам у Србију, па ћемо да видимо", рекао је Ђурковић.

Расправа око пуноправног чланства Косова у ЕХФ-у одржаће се на конгресу у Даблину, у септембру ове године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се