Матић: Нешто није штимало...

Имали смо добар припремни период, али нешто једноставно није штимало, рекао је селектор Владан Матић по повратку рукометне репрезентације из Данске. Имали смо вољу, али ми је жао што се то није видело, рекао Дарко Станић.

Тренер рукоментне репрезентације Србије Владан Матић сматра да је пораз од Русије у другом колу био кључан у елиминацији са Европског првенства у Данској.

Србија је у Ц групи Европског првенства остварила победу над Пољском, али су порази од Русије и Француске утицали да репрезентација заврши учешће већ после прве рунде.

"За мене је ово велико разочарање, много сам очекивао и веровао. Изгубљена утакмица против Русије донела је преокрет. Имали смо добар припремни период и победу против Пољске, али су нас две погрешне измене скупо коштале. Покушали смо да се извучемо против утакмице са Француском, али са њима није успело. Веровао сам до краја у најискусније играче. Моја грешка је што нисам ротирао и дао шансу момцима из другог плана. Захвалан сам играчима на изузетној коректности, али нешто једноставно није штимало", рекао је Матић новинарима по доласку у Београд.

Голман српске репрезентације Дарко Станић истакао је да потребан континуитет уколико мисле да буду међу најјачим континенталним тимовима.

"Тешко је у првом тренутку правити било какве анализе, за озбиљњије закључке потребно је више времена како бисмо видели шта је узрок оваквог резултата. Могу да кажем да нисмо никад пружили овако лошу игру. Након три последња првенства очекивао сам да ће ствари доћи на своје и да ће ово првенство бити један велики корак напред. За праве резултате је потребан континуитет и морамо на томе да радимо. Гарантујем да смо имали вољу, али ми је јако жао што се то није манифестовало", додао је Станић.

Пивотмен Алем Тоскић истакао је да му је тешко пала рана елиминација, поготово што је српска репрезентација актуелни вицешампион Европе.

"Све ово ме је потресло, сада се сви враћамо у своје клубове и спремамо се за нека нова искушења. У репрезентацији је била добра атмосфера, десет дана смо провели заједно и у Данску смо отишли свесни да смо спремни за велика дела. Пре две године били смо на врху Европе, а сада смо завршили Првенство после седам дана. Из свега треба да извучемо поуку јер је било и позитивних страна", закључио је Тоскић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво