Читај ми!

Зеленовић и Матић: Имамо квалитет

Рукометни репрезентативац Србије Немања Зеленовић рекао је да ће његовој екипи бити тешко на предстојећем Европском првенству у Данској, али да ће покушати да покаже да је заслужено освојила сребрну медаљу на прошлом шампионату. Селектор Матић поручује да Србија не треба да брине за будућност рукомета.

Пред почетак Европског првенства у Данској у рукомету, селктор Србије Владан Матић и рукометаш Немања Зеленовић поручили су да верују у нови успех националног тима.

"Биће тежак пут, упали смо у 'групу смрти'. Пољска, Русија и Француска нису наивне репрезентације, дуго су заједно. Неће бити лако, трудићемо се да освојимо максималан број бодова у групи, нећемо дозволити ниједан кикс, па ћемо да видимо шта ће бити", рекао је Зеленовић.

Србија ће играти у Архусу у Групи Ц прве фазе Европског првенства са селекцијама Пољске, Русије и Француске, а на такмичењу у Данској браниће сребрну медаљу освојену пре две године на шампионату чији је била домаћин.

"Мислим да ћемо показати да смо вредни медаље коју смо освојили на претходном првенству и надам се да ћемо се радовати на крају шампионата у Данској", казао је Зеленовић.

Он је изјавио да је његова екипа имала мало времена за припрему пред шампионат, али да се играчи добро познају и да то неће бити проблем.

"Ово је моје тек друго велико првенство, биће доста напорно после дуге сезоне, Лига шампиона, ритам среда-субота који није нимало лак. Нисмо имали много времена за припрему, али ова репрезентација је дуго на окупу, добро се познаје", истакао је 23-годишњи десни бек.

Рукометаш словеначког Цеља је додао да млађи играчи у тиму могу много тога да науче од старијих и да једноставно функционишу са њима.

"Доста нас млађих игра у добрим клубовима, имамо важне улоге, да кажем главне. Уз старије, од којих можемо много тога да научимо, оћи ћемо да покажемо оно право, са њима једноставно функционишемо и надамо се добром резултату на Европском првенству",
рекао је Зеленовић.

Репрезентација Србије ће такмичење почети 13. јануара у 18 часова против Пољске.

"Са Пољском смо се много пута сусретали, извукли смо из тога доста поука, као што је било на Светском првенству, где нам је мало фалило и надам се да ћемо им вратити овог пута", навео је Зеленовић.

Селектор Владан Матић поручио је уочи одласка на Првенство Европе у Данској да не треба бринути за будућност српског рукомета.

"Одушевљен сам приступом играча обавезама, њиховом озбиљношћу, смислом за хумор и тимским духом који их води, Убеђен сам да су способни за највише домете", рекао је Матић.

Селектор српског тима не жели, како је рекао, "да искаче пред руду" и да са великом помпом обећава велике резултате на Шампионату Европе.

"Не желим да се разбацујем великим изјавама. Градио сам тренерску каријеру на Западу и тамо сам научио да врло опрезно треба говорити о очекивањима. Приоритет ми је да из играча извучем максимум. Верујем у њих и на том односу међусобног поверења граде се темељи добрих резултата", рекао је Матић.

Он је нагласио да су му припремне утакмице са Македонијом и Црном Гором прошле недеље помогле да коригује одређене елементе у игри српског тима.

"Рекао сам момцима уочи меча са Македонијом да се не оптерећују резултатом. Они су то и учинили и упркос пуној дворани и суђењу успели да надокнаде разлику од шест голова.", рекао је Матић и додао да је током тих мечева "вежбана одбрана и полуконтра, као и ситуација са играчем више и мање"

Матић је са задовољством констатовао да екипа сада "има ширину као никада до сада".

"Посвећени су игри, дисциплиновани су и знају да је кретање без лопте, фокусираност и праћење идеје акције изузетно важно", рекао је Матић.

Првенство Европе у Данској биће одржано од 12. до 26. јануара, а репрезентација Србије, која брани сребро са Шампионата у Београду 2012, играће у Групи Ц у Архусу са Пољском, Русијом и Француском.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво