Европско првенство ће бити пријатно за Србију

Селектор рукометаша Србије Владан Матић верује да његов тим, уз велико залагање, може на Европском првенству у Данској да стигне до високог пласмана. И сами рукометаши најављују жестоку борбу на сваком мечу.

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић рекао је да верује у своју екипу и добар резултат на предстојећем Европском првенству у Данској.

"Изузетно верујем у своје играче и тимски дух и уверен сам да ће ово бити лепо и пријатно првенство за нас на којем желимо да покажемо да нисмо екипа само за домаћи терен", рекао је Матић.

Рукометаши Србије ће од 12. до 26. јануара играти на Европском првенству у Данској, на којем ће бранити сребрну медаљу освојену пре две године на домаћем терену.

Матић ће у Данску повести 18 играча, од којих ће 16 моћи да игра, има право и на три измене, а један играч ће у Србији остати као резерва.

"Уопште није важно да ли ћемо водити 16 или 19 играча јер су сви равноправни. Имаћемо 18 играча у Данској, један ће остати код куће и по потреби ће доћи у Данску. Можемо да извршимо три промене и сви смо екипа и целина", рекао је Матић, али није желео да открије који играч ће остати у Србији.

Репрезентативац Србије Никола Манојловић рекао је да у врхунском рукомету не постоје лаки противници.

"Чека нас тежак задатак јер се налазимо у једној од јачих група, а укрштамо се са још јачом. У врхунском рукомету нема лаких противника, свака утакмица ће бити као финална и видећемо докле ћемо моћи да догурамо", рекао је Манојловић.

Пивотмен Растко Стојковић истакао је да је српски народ "нереалан" и да увек много очекује од своје репрезентације.

"Трудићемо се да будемо максимално спремни за неке подухвате пред нама. Ми Срби смо нереалан народ, од нас се много очекује и трудићемо се да то испунимо. Надам се да ћемо показати да можемо много више него што неки мисле", рекао је Стојковић.

Рукометаши Србије ће играти у Групи Ц са селекцијама Француске, Русије и Пољске у Архусу.
Репрезентативац Петар Ненадић оценио је да су за његову екипу битне прве две утакмице.

"Налазимо се у групи смрти, противници су много тешки, ни ми не знамо шта су све освојили. Најбитније су прве две утакмице, да узмемо четири бода и да уђемо растерећеније у наставак такмичења. Не плашимо се никога, идемо у Данску да бранимо заслужено освојену медаљу", рекао је он.

Рукометна репрезентација Србије ће сутра отпутовати у Данску, а прву утакмицу на турниру игра 13. јануара од 18 сати против Пољске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво