Читај ми!

Матић: Сјајни момци, сјајна атмосфера

Пред нашом рукометном селекцијом је велики изазов – Европско првенство у Данској. Сребро из Београда их обавезује да пруже најбоље. Недељу дана пред старт шампионата селектор Матић истакао да у тиму влада фантастична атмосфера која охрабрује. Играчи оптимисти пред старт првенства. Бошковић и Матић до 2016, рукометашицама 300.000 евра.

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић изјавио је да је у националном тиму сјајна атмосфера уочи предстојећег првенства Европе, које ће бити одржано у Данској од 12. до 26. јануара. Репрезентативци Србије честитали су селектору женске рукометне селекције Саши Бошковићу, као и целом тиму, на сребрној медаљи на недавно завршеном Светском првенству.

"Први пут сам селектор, нас на предстојећем првенству обавезује сребрна медаља са претходног шампионата у Београду, али морамо бити стрпљиви у нападу и чврсти у одбрани", поручио је Матић на конференцији за новинаре. Он сматра да, иако нема пуно времена, Србија може да усаврши игру на припремним мечевима са селекцијама Црне Горе и Македоније.

"Одушевљен сам играчима и њиховим односом у екипи, то је добар знак пред почетак првенства, морамо бити стабилни, не смемо полетети после победе, али не смемо ни клонути после пораза", оценио је Матић.

Један од најбољих играча репрезентације Марко Вујин верује да ће Србија и у Данској показати да спада у најбоље селекције.

"Неки су говорили да смо на претходном првенству узели медаљу само зато што смо били домаћини, с чиме се ја не слажем. Не желим ништа да прогнозирам, али сам оптимиста уочи одласка у Данску", нагласио је Вујин.

Репрезентативац Немања Зеленовић поручио је да ће максимално искористити шансу у националном дресу.

"Ово ми је друго првенство, мислим да сам својим играма заслужио да будем део тима, пружићу максимум током припремних утакмица", најавио је Зеленовић.

Крило "орлова" Рајко Продановић оценио је да Србију очекује веома тешка група, у којој се налазе селекције Француске, Пољске и Русије.

"Првенство које нас очекује представља велики изазов, али верујем да можемо да парирамо свим противницима", нагласио је Продановић.

Рукометаш Фленсбурга Драшко Ненадић истакао је да му је велико задовољство што је напокон добио праву шансу у репрезентацији Србије.

"Први пут сам активан члан тима, надам се да ћу искористити прилику, али и да ће Србија остварити добар резултат", напоменуо је Ненадић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се