Читај ми!

Поповић: Недостајаће ми девојке

Српска рукометашица Јелена Поповић се након СП на којем је освојена сребрна медаља, опростила од националног тима. Поповићева је изјавила да је тиме остварен историјски резултат, али да остаје мали жал за златом, пошто је уверена да Бразилке нису бољи тим.

Јелена Поповић се сребрном медаљом на СП опростила од играња у женској рукометној репрезентацији Србије. Она тврди да Бразилке ипак нису бољи тим.

"Криво ми је јер ни у једном тренутку нису показале да су боље од нас. Једноставно смо им дале злато. Имале смо неколико прилика да се вратимо и направимо преокрет, али у томе нисмо успеле. Саме себе смо победиле", рекла је Поповићева Танјугу и кроз сузе констатовала да ће јој недостајати саиграчице из репрезентације.

Према њеним речима, сребрна медаља са СП биће велики подстрек када су следећа такмичења у питању - Европско првенство у Хрватској и Мађарској, следеће Светско првенство, као и Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

"Мислим да смо на овом првенству показале да смо велики тим, прави колектив и непобедиве, бар до финала и меча са Бразилом. Освојиле смо сребро и оставиле простор за наредно првенство Европе. Олимпијске игре у Рио де Жанеиру још су далеко, идемо корак по корак, прво да изборимо учешће на ЕП и остваримо тамо разултат, онда следи светски шампионат, који ће бити квалификациони за Рио", поручила је Поповићева, чланица француског Нанта.

Она се нада да ће успеси Србије у рукомету у последње време утицати на популарност овог спорта.

"Много више девојчица је почело да се бави рукометом после прошлогодишњег Европског првенства, где смо после толико година оствариле велики успех и најавиле освајање сребрне медаље на СП. Сигурна сам да ћемо постати идоли девојчицама и да ће почети да тренирају рукомет, како би једног дана постале врхунски играчи, можда чак и репрезентативке", рекла је Поповићева.

Изабранице селектора Саше Бошковића придружиле су се кошаркашима, ватерполистима, одбојкашима, Новаку Ђоковићу, Милици Мандић и осталим српским шампионима који су имали прилику да доживе дочек испред Градске скупштине.

"Увек сам желела да видим како изгледа просторија из које се излази на балкон. Када сам видела доле народ, који је дошао да нас види и поздрави, осећај је био невероватан, стварно велика ствар. Пре тога биле смо на свечаности Олимпијског комитета Србије, где нам је награду уручио Владе Дивац. Није ми било свеједно када сам се попела на бину и видела да се налазим у друштву толико врхунских спортиста", закључила је Поповићева.

Рукометашице Србије у финалу шампионата света изгубиле су од Бразила са 22:20.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара