Београђани поздравили сребрне рукометашице

Испред Скупштине Београда, на месту где се традиционално дочекују најуспешнији српски спортисти, близу 2.000 Београђана поздравило је рукометашице, вицешампионке света.

Овацијама, песмом и скандирањем "Србија, Србија" испред Скупштине Београда близу 2.000 грађана поздравило је рукометне репрезентативке, освајаче сребрне медаље на првенству света.

На месту где се традиционално дочекују најуспешнији српски спортисти након великих успеха, грађани су одали признање изабраницама селектора Саше Бошковића, које су најпре представљене на скупштинском балкону, а потом је интонирана државна химна "Боже, правде".

Окупљеној маси испод балкона градске Скупштине, након интонирања химне "Боже правде", прво се обратио селектор Саша Бошковић, који је захвалио на великој подршци и најавио нове успехе.

"Можда су девојке освојиле сребро, али оне су златне. Овим путем идемо до Рија 2016. Прошле године на Европском првенству смо били четврти, ове смо освојили друго, а на Олимпијским играма у Рију са Бразилом у финалу", поручио је Бошковић са балкона.

Капитен екипе Андреа Лекић казала је да је дочек за репрезентативке остварење сна.

"Верујте да је ово на нашим грудима остварење снова. О овоме сам сањала још од када сам имала 10 година и сањала да будем овде. Сваки спортиста сања успех са националним тимом, нама се остварила на невероватан начин пред нашим навијчима, свака част девојкама. Надам се да ћемо вам досадити на овом балкону. Рукомете се вратио у Србију", рекла је Лекићева.

Најбољи леви бек на шампиоанту света Сања Дамњановић рекла је да је екипи публика донела додатну енергију.

"Да није било вас, дивне публике и целе Србије коју смо успели да пробудимо, не би било ни сребрне медаље која сија као злато. Надам се да ћете нас бодрити и даље и видимо се још неки пут на овом месту", рекла је Дамњановић.

Најбољи пивотмен Светског првеснтва Драгана Цвијић захвалила је публици и додала да "не воли много да прича", па је песмом покренула окупљену масу испред Скупштине града.

Пре изласка на балкон Старог двора трофејне рукометашице примио је председник Србије Томислав Николић који им је захвалио што су улепшале живот свима у земљи.

"Нека ово сребро на вашим грудима сија као злато. На првом следећем великом такмиченују надам се да ћете освојити златну медаљу, да не долазим на финале да вас гледам тужне", казао је, између осталог, Николић.

Сребрну медаљу за Србију на Светском првенству освојиле су: Ана Качаревић, Марина Дмитровић, Ивана Милошевић, Марија Лојпур, Сања Рајовић, Јована Стоиљковић, Јелена Нишавић, Биљана Филиповић, Кристина Лишчевић, Катарина Крпеж, Јелена Ззивковић, Јелена Поповић, Светлана Огњеновић, Јована Рисовић, Јелена Ерић, Драгана Цвијић, Сања Дамњановић, Катарина Томашевић и Андреа Лекић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара