Читај ми!

Нема силе која може да задржи ове девојке

Нема те силе која може да задржи ове наше девојке, Андреа Лекић би играла и без једне ноге какав је човек, рекао је селектор Бошковић. У овом налету заиста сваког можемо да победимо, сматра Катарина Томашевић. Драгана Цвијић не жели освету над Бразилкама већ злато! Распродате карте за финале!

Селектор српских рукометашица Саша Бошковић рекао је да је репрезентација Бразила одлична, али да ће им бити тешко да у сутрашњем финалу Светског првенства други пут на такмичењу победе његову екипу.

"Бразил заиста има сјајну екипу, али не толико да могу други пут да победе Србију на једном такмичењу. Нема те силе која може да задржи ове наше девојке", рекао је Бошковић новинарима у Ковилову.

Србија је у групној фази изгубила од Бразила, а те две екипе ће се поново састати сутра у 17.15 у Београдској арени у финалу светског шампионата.

"Бразил би требало више да се плаши нас него Арене, али публика је заиста доказала да је феноменална. У полуфиналу смо водили 11 разлике, па се Андреа Лекић бачила на ту лопту (и повредила) и баш због тога навијачи долазе да нас гледају у толиком броју", истакао је селектор Србије.

Капитен Андреа Лекић је против Пољске повредила пету, а Бошковић је казао да је са њом све у реду и да би "играла и без једне ноге какав је човек".  Бошковић је рекао да се репрезентација Србије за сваку утакмицу припрема исто, па тако и за финалну.

"Када бих рекао да нема еуфорије нико ми не би веровао, али стварно нема. Ово је нешто сасвим ново, тако се и понашамо, као да крећемо на тренинг или припреме у Врњачку бању, већ месец дана заредом", казао је он. Селектор је поручио да је освајањем медаље урађен добар посао, али да жели злато.

"Урадили смо добар посао и то ми је најбитније. Обећали смо медаљу, то обећање смо одржали, а ја се трудим да радим исправно и ходам усправно, али деси се и да погрешим", рекао је Бошковић.

Србија је на Светском првенству изгубила само од Бразила, док је у свим осталим утакмицама победила, укључујући и четврфинални дуел против актуелног светског и олимпијског шампиона, Норвешке.

Драгана Цвијић истакла је да на финалну утакмицу Светског првенства не гледа као на освету Бразилу, већ да је искључиво занима златна медаља.

"Не размишљам о освети, већ само о томе како да победимо и да уживамо сваког тренутка на терену јер је мало оваквих утакмица у каријери. Верујем у победу, једва чекам да почне сусрет и признајем само златну медаљу, јер желимо да нас памте као освајаче и победнике", рекла је Цвијић новинарима у Ковилову.

Сања Дамњановић је навела да Србија мора да буде храбрија него у првом сусрету са Бразилом, у којем су јужноамериканке победиле са 25:23.

"Морамо да будемо храбрији. Тада смо у свим сегментима били лоши и то не може да нам се понови. И ово је успех, али немамо разлога да станемо. Биће тешко у финалу, још нисмо схватиле шта смо урадиле, али ћемо се понашати исто као и до сад", рекла је Дамњановић.

Један од најбољих светских голмана Катарина Томашевић казала је да је екипа свесна да ће против Бразила бити веома тешко.

"Нико није незаустављив, али у овом налету заиста сваког можемо да победимо. То смо показали и против Норвешке у четвртфиналу. И три пута да смо се састали са њима, три пута бисмо их добили. Не треба посебно говорити о мотиву, биће тешко, сви смо свесни тога али не може тек тако лако да се постане светски шампион", рекла је Томашевић.

Све улазнице за финале Светског првенства за рукометашице у Београдској Арени, у којем се састају Србија и Бразил, распродате су данас. У продају је било пуштено 19.500 карата.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво