Читај ми!

Бразилке: Чека нас "пакао" у Арени

Селектор рукометашица Бразила Мортен Собак свестан је да његову екипу у недељу у финалу првенства света очекује велики притисак и више од 20.000 навијача у Београдској арени.

Бразил је победио Данску са 27:21 и у борби за титулу састаје се са домаћином Србијом, која је у првом полуфиналном мечу савладала Пољску са 24:18.

"Покушаћемо да се одбранимо од тог невероватног притиска. Морам да кажем да је ова атмносфера у Арени нешто фантастично, у животу нисам видео да толико људи тако здушно и темпераментно навија за своју репрезентацију. Очекујем 20.000 Срба и то ће нам бити и највећа препрека на путу до злата", изјавио је Собак. Он је напоменуо да се нада да ће сви у рукомету научити много тога од српских домаћина, који су успели да приреде "величанствену атмосферу на утакмицама светског првенства".

"Презадовољан сам победом над Данском, ово је историјски успех бразилског рукомета. Сада је пред нама још један велики корак који треба да направимо", поручио је Собак.

Репрезентативка Ана Родригез подсетила је да рукомет нема традицију у Бразилу, али да су Бразилци, како је оценила, "очигледно изузетно талентовани за овај спорт, што показују и резулати на СП".

Дански селектор Јан Питлик честитао је Бразилу на победи и истакао да је играо много боље.

"Играли су одлично. Били су добри на почетку, покушавали смо касније да их стигнемо, али нисмо успели. Мислим да су у финалу два најбоља тима светског првенства", рекао је Питлик.

У борби за златну медаљу Србија и Бразил састају се у недељу од 17.15 сати, док у мечу за треће место од 14.30 играју Пољска и Данска.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво