Читај ми!

Србија у финалу Светског првенства!

Србија - Пољска 24:18 (крај). Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства, пошто је у фантастичном мечу савладала Пољску. Најбољи играч меча Катарина Томашевић са 18 одбрана, Андреа Лекић најефикаснија у српском тиму. Арена оборила нови рекорд светских првенстава. Ривал у финалу је екипа Бразила!

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства, пошто је у Београдској арени победила Пољску са 24:18 (14:6). Србија ће се за златну медаљу борити са екипом Бразила, која је савладала Данску са 27:21.

Најефикаснија у победничком тиму била је капитен Андреа Лекић са осам голова. Драгана Цвијић постигла је пет, а Сања Дамњановић четири гола.

Ипак, најзаслужнија за победу српског тима била је Катарина Томашевић,која је са 18 одбрана проглашена за играчицу меча. Нарочито запажена Томашевић је била у првом полувремену, када су Пољакиње постигле само шест голова.

Најефикаснија у селекцији Пољске била је Каролина Швед-Орнеборг са четири гола.

Изабранице Саше Бошковића од првог минута ставиле су до знања да, осим њихове победе, ниједан други резултат неће бити могућ, па су снажном одбраном приморале Пољакиње на лошу игру.

Све је то са гола контролаисала Катарина Томашевић, па је већ на полувремену (14:6) све „мирисало" на историјско финале Србије.

У другом полувремену, Пољска је пружила знатно јачи отпор, али српске рукометашице нису дозволиле у било ком тренутку да њихова победа буде доведена у питање.

Андреа Лекић и Сања Дамњановић искусно су предводиле напад српског тима, па ће Србија у недељу први пут у историји играти у финалу Светског првенства и то са репрезентацијом Бразила, која је савладала Данску са 27:21.

Домаћи тим се изборио за медаљу пред 18.236 гледалаца, што је нови рекорд на женским светским првенствима.

Овако је протекао полуфинални меч у Арени:

Србија је у финалу Светског првенства! 

19.26 - Последњи гол на мечу постиже Коњушанец - 24:18.

19.24 - Србија има два играча мање на терену, али Катарина Томашевић брани седмерац Пољској, док на другој страни Андреа Лекић из солоакције постиже нови погодак и одводи Србију у финале. Нови погодак за Пољску из седмерца, али прецизна је Јелена Живковић - 24:17.

19.17 - Распуцала се Каролина Швед и прави велике проблеме српској одбрани. Ипак, Бошковић на терен враћа наш најјачи састав, те Андреа Лекић постиже седми погодак на мечу. Пољска смањује резултат са линије седам метара, а у наредна два минута имаће играча више - 22:16.

19.11 - Значајно ефикаснија игра у другом полувремену, Пољакиње се пробудиле из сна, али Србија не дозвољава противницама да начине меч неизвесним. Тајм-аут за Сашу Бошловића који покушава да смири српске рукометашице пред завршницу меча - 21:14.

19.07 - Пробудила се Сања Дамњановић у другом полувремену, постиже нови погодак, али на другој страни узвраћа Семењук. Ипак, Дамњановићева не дозвољава противницама да се врате у живот. Уз то, Србија има играча вишпе на терену, али Пољска постиже погодак - 20:12.

Нови светски рекорд у Арени - полуфиналу Светског првенства присуствује 18.236 гледалаца.

19.03 - Пољска први пут на мечу има играча више, али не користи први напад. На другој страни фантастичан погодак Сање Дамњановић. Њедвед постиже нови погодак за Пољску, Србија је комплетна. Кулинска погађа псоле грешке српске одбране - 18:10.

18.56 - И Андреа Лекић наставља где је стала у првом полувремену, нови гол за Србију, тајм-аут за репрезентацију Пољске.  После много мука, Пољакиње постижу први погодак у наставку, стрелац са крила је Јокимек. Садаје прецизна и Кудлач - 17:8.

18.50 - Почело и друго полувреме у Београдској арени, први напад Пољакиња неуспешан. Први гол у наставку постиже Јелена Живковић. Драгана Цвбијић постиже нови погодак, Србија има десет голова предности - 16:6.

18.34 - Улазимо у последњи минут првог полувремена, Саша Бошковић тражи тајм-аут. Није успешан био напад српских рукометашица, али нема гола ни на другој страни, па Србија на полувреме одлази са предношћу од 14:6.

18.32 - Саа је на голу Србије Јована Рисовић, која наставља тамо где је Томашевић стала. Лекић постиже гол са линије седам метара, Рисовић поново брани шут Пољакињама. Драгана Цвијић поново је прецизна, Србија убедљиво води - 14:6.

18.26 - Поново се Србија држи опробаног рецепта, Томашевић брани, Лекић постиже погодак. Кулинска ипак пробија редове српске одбране, али Драгана Цвијић одмах узвраћа на другој страни. Стасијак везује два ефикасна напада Пољске - 12:6.

18.24 - Катарина Томашевић као да је очарала свој гол, па Драгана Цвијић доноси Србији пет голова предности. Изузетно је расположена Андреа Лекић, постиже свој трећи погодак на мечу, Србија води 10:4.

18.17 - Два брза гола на обе стране, стрелци Њедвед и Огњеновић. Андреа Лекић поново доноси Србији три гола предности. Катарина Томашевић наставља са сјајним одбранама, Драгана Цвијић доноси Србији предност од 8:4. Први тајм-аут на мечу за Пољску.

18.15 - Постижемо гол и са крилне позиције, Светлана Огњеновић је прецизна, Србија има два гола предности. Катарина Томашевић има већ осам одбрана, на другој страни Андреа Лекић доноси лепу предност Србији. Војтас смањује на 5:3.

18.10 - Прошло је већ седам минута игре, резултат је непромењен. Јелена Ерић доноси нову предност Србији. Ипак, српске рукометашице тешко стижу до поготка, што користи Шидмијак и доноси ново изједначење. Јелена Поповић доноси и трећу предност Србији - 3:2.

18.03 - Почео меч у Арени, први напад за Србију. После деведесет секунди игре, први погодак на мечу постиже Сања Дамњановић. Одлична на голу је Катарина Томашевић, али Пољакиње ипак стижу до изједначења. Србија има играча више, резултат је 1:1.

17.50 - Десет минута остало је до почетка полуфиналног меча у Београдској арени, директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а.