Бошковић најављује борбу, селектор Пољске победу

Фанатична борбеност, фантастична одбрана и подршка публике у Београдској арени - три ствари које прижељкује селектор Србије Саша Бошковић уочи полуфинала Светског првенства. Ким Расмусен, селектор Пољске, уверен да његов тим, иако представља највеће изненађење турнира, и у петак може до тријумфа.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић оценио је да ће кључ сутрашњег меча против Пољске у полуфиналу првенства света бити фантастична одбрана, фанатична борбеност и подршка публике у Београдској арени.

"Кључ је у фантастичној одбрани и лаким головима, у борбености која је и до сада красила наше девојке. Наравно, важан фактор биће и публика од које очекујем још један рекорд у посећености. Публици дугујемо огромну захвалност, јер нас је носила и у Нишу, као и овде, у Београду", рекао је Бошковић на конференцији за новинаре у Комбанк арени.

Селектор Србије поручио је да ће српски тим и даље неговати основну филозофију игре - нема предаје до последњег даха.

"Против Норвешке смо добили изгубљену битку и то управо захваљујући нашем ставу да не поклекнемо ни онда када је најтеже. Када губите, не треба да клонете духом, и обратно, када побеђујете не треба много да узлетите. Управо та филозофија краси наше девојке", рекао је Бошковић.

Он је истакао да је најбитније да Србија из утакмице у утакмицу игра све боље.

"Пред нама је веома тешка утакмица против Пољске, али верујем да можемо и ову препреку да савладамо", поручио је Бошковић.

Он је нагласио да се на данашњој конференцији за штампу "осећао усамљеним", будући да су селектори остале три репрезентације полуфиналиста првенства света - Данци.

"Осећам се усамљеним против тројице сјајних Данаца који воде Пољску, Данску и Бразил. Честитам им на показаној врхунској стручности у вођењу ових селекција", рекао је Бошковић.

Селектор Србије истакао је да сутра против Пољске очекује и 20.000 навијача у Арени.

"Поносан сам на наше навијаче. Знам да они не могу да дају голове - то могу само девојке на терену, и не могу да бране, то може само Каћа - али они су наша велика снага", поручио је Бошковић.

Тренер репрезентације Пољске Ким Расмусен очекује тешку утакмицу против Србије у полуфиналу Светског првенства и додаје да његова екипа спремно улази у тај меч.

"Утакмица ће сутра бити тешка, поготово што играју пред својим навијачима, који праве одличну атмосферу. Ми смо спремни за тај меч, мотивисани и верујемо у успех. Наше путовање није готово, сигуран сам да можемо да победимо, имамо сјајан тим", рекао је Расмусен.

Пољска је јуче у Новом Саду победила Француску са 22:21 у утакмици четвртфинала Светског првенства у Србији.

"Осећај је невероватан што сам овде, што смо остварили овакав резултат. Поносан сам. Још ми је драже што ћемо против домаћина играти пред пуном халом. Да ми је неко пре првенства рекао да ћу уочи полуфиналне утакмице седети на конференцији за новинаре, помислио бих да је тај човек луд", рекао је Расмусен.

Полуфинале шампионата света између Србије и Пољске игра се у петак од 18 сати. У другом полуфиналу од 20.45 играју Бразил и Данска.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво