Хоћемо финале, сањамо злато!

Рукометашице Србије углас истичу да неће подлећи еуфорији након велике победе над Норвешком, као и да са великим респектом прилазе полуфиналу са Пољакињама. Ипак, репрезентативке Србије не крију да на Светском првенству желе да иду до самог краја.

Најбоље српске рукометашице поручиле су да верују у тријумф против Пољске у полуфиналу Светског првенства, али и упозориле да у екипи не сме да буде еуфорије после великог тријумфа над светским и олимпијским шампионкама Норвежанкама у четвртфиналу.

Голман Катарина Томашевић истакла је да екипа мора хладне главе да уђе у меч са Пољакињама јер је у питању велики улог - финале и обезбеђена сребрна медаља.

"Пољска је направила велико изненађење пласманом у полуфинале, али сутра рачунам на победу и на дуел са Данском у финалу", рекла је Томашевићева новинарима у Ковилову.

На питање шта разликује ову екипу Србије од прошлогодишње која је била четврта на ЕП, Томашевићева је рекла:

"Имамо искуство, девојке су сазреле, уживају у игри. То нам на свакој утакмици олакшава посао. Победа против Норвешке донела нам је више самопоуздања".

Капитен Србије Андреа Лекић рекла је да у мечу са Пољском прихвата улогу фаворита.

"Пољска је без притиска остварила резултат, једва чекамо да утакмица почне. Верујем да ћемо у њој уживати", истакла је Лекићева.

Она је навела и да екипи много значи подршка публике са трибина.

"Навикле смо да играмо пред празним трибинама, значи нам много када видимо пуну халу. Још више нас радује начин на који су нас бодрили, била је то права подршка и хвала им на томе", поручила је Лекићева.

Једна од најзаслужнијих за успех против Норвешке била је Сања Дамњановић.

"Пресрећне смо, осећај је феноменалан, али још није време за славље. Славићемо 22. децембра. И ово је велики успех, али када си спортиста, онда сањаш злато", рекла је Дамњановићева.

Поред ње, у дуелу са Норвежанкама истакла се Драгана Цвијић.

"Потцењивања не сме бити, Пољакиње нису случајно дошле до полуфинала. Ипак, када смо успеле да победимо олимпијског шампиона, можемо и остале репрезентације. Јуче је Норвешка била фаворит, али на крају победу слави она екипа која више жели тријумф. Полуфинале је велики успех и очекујем тешку утакмицу. Нашли смо се на корак од медаље, прошле године нисмо успеле, а ове имамо искуства и ништа не може да нас спречи да се докопама победничког постоља", навела је она.

Полуфинални меч на Светском првенству између Србије и Пољске игра се у петак од 18 сати у Београдској арени. У другом полуфиналу од 20.45 играју Данска и Бразил.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво