Јелена Ерић одвела Србију у четвртфинале

Србија - Јужна Кореја 28:27 (крај). Рукометашице Србије су у четвртфиналу првенства света! Голом Јелене Ерић у последњој секунди меча Србија је савладала Јужну Кореју са 28:27. За полуфинале са браниоцем титуле, репрезентацијом Норвешке.

Женска рукометна репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства, пошто је у Београду победила селекцију Јужне Кореје са 28:27.

Најефикаснија у редовима Србије била је Андреа Лекић, која је постигла осам голова, док су Сања Дамњановић и Јелена Поповић постигле по шест. У екипи Јужне Кореје најбоља је била Ђихе Јунг са осам голова.

Победу Србији и пласман у четвртфинале, после велике борбе у завршници, донела је Јелена Ерић голом неколико секунди пре краја меча.

Србија ће у четвртфиналу играти против Норвешке, шампиона света, која је у осмини финала победила Чешку са 31:21.

Обе екипе су нервозно почеле меч, па је први погодак виђен тек после три минута, а постигла га је Андреа Лекић. До половине полувремена играло се гол за гол, а онда је, након још једног гола Лекићеве, Србија повела са три гола разлике (7:4).

Рукометашице Србије су у тим тренуцима играле одлично, па су после голова Катарине Крпеж и Сање Дамњановић повеле са 10:6. Међутим, пред крај полувремена уследио је пад у игри репрезентације Србије, што је Кореја искористила, па се на одмор отишло резултатом 13:12.

Као и на почетку утакмице, и друго полувреме је почело без голова, а после три минута игре у стрелце се прво уписала Јелена Поповић. Од тог тренутка Србија је заиграла много боље, па је головима Драгане Цвијић, Поповићеве и Крпежове пре половине полувремена дошла и до највеће предности на мечу - 20:14.

До 50. минута изабранице Саше Бошковића одржавале су три до пет голова предности, али је потом, као и у првом полувремену, уследио велики пад у игри. За свега неколико минута Кореја је прво смањила предност Србије, а онда и изједначила на 25:25 три и по минута пре краја утакмице. 

У последња три минута виђена је велика борба, играло се гол за гол, а када је Рју 12 секунди пре краја постигла гол за 27:27 изгледало је да ће се играти продужеци.

После фаула на девет метара, лопта је дошла до Јелене Ерић, која је шутирала без много размишљања и постигла свој први гол на мечу, али гол који је Србију одвео у четвртфинале Светског првенства и донео велику радост за око 10.000 навијача у Београдској арени.

Кретање резултата на мечу можете погледати овде:

22.28 - Крај меча, Србија је у четвртфиналу, Србија - Јужна Кореја 28:27. Велико славље на терену, Јелена Ерић постиже погодак у последњој секунди меча. 

22.09 - Кореја стиже до изједначења - 25:25. 

22.08 - Велики пад у игри наше селекције. Лопта погађа Катарину Томашевић у леђа и улази у гол. Предност минимална - 25:24. 

22.06 - Кореја је пришла на само два разлике - 25:23. 

21.57 - Мини серија Корејки, смањена предност на само три разлике - 22:19 

21.56 - Рукометашице Норвешке очекивано су се пласирале у четвртфинале пошто су у Новом Саду савладале селекцију Чешке са 31:21 (19:10). Браниоци титуле у борби за полуфинале чекају победника меча Јужна Кореја и Србија.

21.50  - Катарина Крпеж за плус шест - 20:14.  

21.49 - Највећа предност за Србију у досадашњем делу меча, стрелац Андреа Лекић - 19:14.

21.39 - Наше играчице почеле су друго полувреме поготком, Јелена Поповић за 14:12, њен четврти гол.

21.20 - Крај првог полувремена. Кореја у финишу стиже на само гол заостатка - 13:12.

21.11 - Јелена Поповић постиже погодак за 12:8 за Србију са играчицом мање. 

21.04 - Највећа предност Србије - 10:6. Стрелац Сања Дамјановић. 

20.59 - Три гола предности за Србију, Андреа Лекић за 7:4. Добра игра наших девојака, Катарина Томашевић сјајна на голу. 

20.50 - Андреа Лекић постиже први погодак на мечу. Србија води са 1:0. 

20.45 - Почео меч у Арени, наше рукометашице траже победу против Јужне Кореје и пласман у четвртфинале. Око 5.000 навијача бодри наше девојке. 

19.40 - Рукометашице Бразила пласирале су се у четвртфинале првенства света, пошто су вечерас у Београду, у утакмици осмине финала, савладале селекцију Холандије са 29:23 (16:14). Бразил се у борби за полуфинале састаје са репрезентацијом Мађарске, која је раније у Новом Саду победила Шпанију са 28:21 (17:12). У преостале две утакмице осмине финала од 20.15 сати у Новом Саду играју бранилац титуле Норвешка и Чешка, а од 20.45 у Београду Јужна Кореја и домаћин Србија. Победници тих мечева састаће се у четвртфиналу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво