Читај ми!

Први пораз рукометашица

Србија - Бразил 23:25 (крај). Најбоље рукометашице Србије претрпеле су први пораз на првенству света. Бразилке су заслужено славиле 25:23(14:11). Наредни меч је већ сутра, против Данске, такође у хали Чаир. Најефикаснија у нашем тиму Катарина Крпеж са пет погодака.

Рукометашице Србије изгубиле су у нишкој хали Чаир од селекције Бразила са 25:23 (14:11) у дерби утакмици трећег кола Б групе Светског првенства. Изабраницама Саше Бошковића то је први пораз на турниру, док су Бразилке задржале максималан учинак.

Победа Бразилки била је сасвим заслужена, пошто је јужноамеричка селекција, практично, водила од првог до последњег минута. Предвођене сјајном Алесандром Насименто гошће су углавном имале два до три гола предности.

Ипак, у неколико наврата, поготово у другом полувремену, српска екипа "стегла" је одбрану и дошла до изједначења. За нешто више од тога, међутим, није било шансе, јер су Бразилке умеле да искористе шансе у завршници утакмице, када се решавало питање победника.

Имао је наш тим два напада за прелазак у вођство, али су оба лоше организована. Уместо нас, шансу су икористиле Бразилке, које су у финишу повеле са 24:22 и лако сачувале победу.

Највећи проблем у игри нашег тима била је веома лоша реализација напада са играчем више, а гол нисмо успели да постигнемо да два играча више. Поред тога, промашена су и два од четири седмерца.

Победничку екипу предводиле су Насименто и Едуара Аморим са по пет погодака, колико је постигла и Катарина Крпеж за Србију. Сања Дамњановић, Јелена Живковић и Сања Рајовић додале су на то још по четири гола.

Србија: Рисовић (4 одбране), Томашевић (3 одбране), Крпеж 5, Поповић, Лекић, Живковић 4, Дамњановић 4, Ерић, Рајовић 4, Огњеновић 3, Филиповић 1, Нишавић, Стоиљковић 1, Лишчевић 1, Цвијић, Лојпур.

Бразил: Песоа (10 одбрана), Аренхарт (1 одбрана), Диниз 3, Насцименто 5, Роча 2, Пиедаде, Андраде 1, Да Силва 3, Родригез 3, Гомез, Соуза, Аморим 5, Нуњес, Кошта, Моура 2, Кавалеиро 1.

Српске рукометашице сутра од 20.15, такође у хали Чаир, играју против селекције Данске.

Кретање резултата на мечу можете погледати овде:

19.34 - Крај меча. Наше играчице доживеле су први пораз на првенству. Бразиле су славиле са 25:23.

19.26 - Јелена Живковић за ново изједначење - 22:22. 

19.24 - Бразилке поново воде, наше играчице скоро четири минута без гола. 

19.19 - Катарина Крпеж за изједначење - 21:21. 

19.13 - Србија опет без гола са играчицом више - 21:19 за Бразил. 

18.58 - Наше рукометашице нису успеле да постигну погодак са чак две играчице више, резултат је 16:13 за Бразил! 

18.53 - Почела друга деоница меча. 

18.36 - Крај првог дела игре, Бразил води са три гола разлике - 14:11. Три гола је постигла Сања Дамјановић, два Катарина Крпеж. 

18.26 - Јована Рисовић, која је заменила Катарину Томашевић, брани седмерац. Србија са играчицом мање. 

18.22 -Србија прави пар грешака у нападу и Бразил поново води са 11:9. 

18.12 - Мини серија од 3:0 за прво вођство Србије - 6:5.

18.05 - Јелена Живковић постиже први погодак за Србију, 2:1 за Бразил. 

18.00 - У Нишу почео меч трећег кола првенства света за рукометашице између Србије и Бразила. Око 3 000 навијача у "Чаиру" бодри наше рукометашице.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво