Читај ми!

Немачка боља од Чешке, Мађарска од Туниса

Женска рукометна репрезентација Немачке победила је у трећем колу групе Д Светског првенства Чешку са 37:32. У осталим мечевима у групи Д Мађарска је победила Тунис са 26:24, а Румунија Аустралију 32:13. У групи Ц Ангола је победила Парагвај са 37:12, Шпанија је била боља од Пољске 26:20, а Норвешка од Аргентине 37:18.

Немачка и Мађарска деле прво место на табели групе Д са по две победе, Румунија је трећа са једним тријумфом, Аустралија четврта са једним поразом, а пето и шесто место деле Тунис и Чешка са по два неуспеха. Ангола и Норвешка деле прва на табели групе Ц са две победе, трећа и четврто место са по једном победом деле Пољскаи Шпанија, а Аргентина и Парагвај су забележиле по два пораза.

Женска рукометна репрезентација Мађарске савладала је Тунис са 26:24 (15:15) . Мађарице су до победе дошле много теже него што се очекивало, јер су важиле за апсолутног фаворита, али то у готово потпуно празној великој хали Спенса нису доказале. Репрезентативке Туниса предвођене одличним голманима Екхраф Абдалах и Бен Салама Ноуром током целог меч држале су резултатски прикључак, а Мађарице су само захваљујући већем искуству успеле да у финишу "преломе" резултат и стигну до друге победе у групи и обезбеде пласман у осмину финала.

Шест голова за репрезентацију Мађарске постигла је Анита Гарбиц, пет пута у стрелце се уписала Жужана Томори, Моника Ковачић постигла је чеитири, а Орсеља Вертен три.
Најефикаснија у репрезентацији Туниса била је Мароа Дауади са шест постигнутих голова.

Немице решиле дилему у првом полувремену

Рукометашице Немачке савладале су у Новом Саду селекцију Чешке са 37:32 (17:13). Чехиње су само у уводних 20 минута биле равноправан противник, да би Немице у завршници првог дела утакмице серијом брзих контранапада успеле да се резултатски одлепе и на одмор оду са четири гола вишка.

Немице, које су биле фаворит и уочи меча, у другом полувремену су рутинском игром сачувале предност, не дозволивши Чехињама ни у једном тренутку да их угрозе. Репрезентација Немачке овом победом је обезбедила пласман у осмину финала светског првенства, баш као што је то нешто раније учинила и селекција Мађарске, а у наредна два кола знаће се са које позиције у Групи Д улазе у нокаут фазу такмичења.

У победничкој екипи најефикаснија је била Сузан Милер која је постигла чак 11 голова, Кристине Бајер шест пута се уписала у стрелце, а по пет голова дале су Анге Гечке и Лаура ССтајнбах. Ким Наиџинавичиус је постигла четири гола, Марлена Зап један мање, а по један гол су постигле Натали Аусбург, Ана Лоерпер и Ана Хубингер.

Румунија с пола снаге преслишала Аустралију

Репрезентација Румуније савладала је у Новом Саду селекцију Аустралије са 32:13 (16:7). Румунке су са пола снаге стигле до нових бодова у дуелу с највећим аутсајдером у групи, остваривши другу победу којом су готово сигурно обезбедиле пласман у осмину финала.

Уколико не буде сензационалних резултата у последња три кола у Д групи, у нокаут фази ће се наћи репрезентације Немачке, Мађарске и Румуније, а наредни мечеви показаће која ће репрезентација захваљујући пласману обезбедити лакшег противника у осмини финала.

Најефикаснија у репрезентацији Румуније на вечерашњем мечу била је Георгина Ћукулете која је постигла седам голова, гол мање дала је Анета Пирвут, а пет голова је постигла Елиза Луила Букешћи.

Габриела Периану четири пута се уписала у стрелце, а три гола дала је Адријана Николета Нечита, по два гола постигле су Елена Николета Динћан, Елена Крина Пинтеа и Лукиана Марин, а један Габријела Такалие.

У репрезентацији Аустралије најбољи стрелац са пет голова била је Сали Потоцки, по два гола постигле су Лили Бентвич и Ана Медед, док су Данијела Кук, Меделин Мекаф, Ана Смиљанић и Розали Бојд постигле по један гол.

Утакмице трећег кола на програму су у уторак, а састају се:
Група Ц
Пољска - Ангола
Шпанија - Аргентина
Норвешка - Парагвај

Група Д
Чешка - Тунис
Немачка - Румунија
Мађарска - Аустралија

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво