Читај ми!

Бошковић: Пресудила велика жеља

Србија је победом стартовала на Светском првенству. Савладана је селекција Јапана а селектор Саша Бошковић био је задовољан освајањем бодова. Из утакмице у утакмицу све ће бити боље, рекао је селектор.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је после стартног меча на првенству света да су његове изабранице почеле доста нервозно сусрет са Јапанкама, али да је на крају пресудила велика жеља за успехом. Србија је у Нишу савладала Јапан са 28:26, у премијерној утакмици шампионата који се у нашој земљи одржава од 6. до 22. децембра.

"Почели смо лоше, промашили три-четири зицера и онда се код девојака увукла нервоза. Лоше смо одиграли неколико пасова, није да девојке нису хтеле, једноставно тако је то код жена, морате да их разумете, и ја их разумем. Из утакмице у утакмицу све ће бити боље", изјавио је Бошковић после неизвесне борбе у нишком Чаиру. Он је истакао да су играчице консолидовале редове после слабог првог полувремена.

"Кад смо се мало смирили и поновили акције, почели смо да дајемо голове и проблема није било. Пресудила је велика жеља за успехом", закључио је Бошковић. Голман Јована Рисовић навела је да српска репрезентација у првом полувремену није играла како може.

"У том периоду 'вадила' нас је Катарина Томашевић. Касније сам ја стала на гол да се она мало одмори, девојке су, притом, добро заиграле одбрану и све је кренуло како треба. Све је било супер, дошле су и моје одбране, срећна сам што смо добиле прву утакмицу, јер је прва увек најтежа", рекла је Рисовићева.

Бек Биљана Филиповић истакла је да је тим одлично фуинкционисао у другом полувремену.

"У првом делу, као што смо и очекивале, Јапанке су потврдиле да су веома незгодан противник. Играју брзо и нама је требало мало времена да се прилагодимо, на такву одбрану не наилазимо често. Међутим, битно је да смо у наставку преокренуле резултат, најважнија је победа, идемо даље и спремамо се за Алжир", казала је Филиповић.

Сања Дамњановић такође је навела да се очекивао тежак меч са Јапанкама.

"На полувремену је ушао и Вања Удовичић да нас охрабри. Он је такође рекао да није волео прве утакмице, апсолутно се слажем с њим. Било је тешко, знале смо да су брзе, договориле смо се да не излазимо пуно, јер су оне ниске и нисмо добро удвајале. То смо поправиле у другом полувремену и заиграле сигурније у нападу. Срећна сам због прва два бода, лед је пробијен, идемо даље", поручила је Дамњановић. Она је додала да српске репрезентативке поштују сваког ривала, али да ће против Алжира дати све од себе и изборити победу.

Утакмица другог кола Б групе светског првенства између Србије и Алжира на програму је у недељу од 18 сати, такође у ЦЦаиру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара