Читај ми!

Лекић: Циљ је медаља на СП у Србији

Капитен женске рукометне репрезентације Србије Андреа Лекић рекла је да очекује велику борбу на предстојећем Светском првенству у Србији, али да је циљ њене екипе да освоји медаљу.

Једна од наших најбољих рукометашица и капитен репрезентације Србије, Андреа Лекић, поручује да је циљ на предстојећем СП освајање једне од медаља.

"Биће јако тешко. Не треба истицати да је медаља наша највећа жеља. На Светском првенству је систем елиминације и немамо права на грешку. То доноси и већи притисак. Први пут смо на Светском првенству (као самостална држава). Циљ свих нас је медаља, али биће теже него на ЕП", рекла је Лекић.

Светско првенство за рукометашице одржаће се од 6. до 22. децембра у Србији. Утакмице ће се играти у Београду, Нишу, Зрењанину и Новом Саду.

Репрезентација Србије играће у Групи Б у Нишу са селекцијама Данске, Бразила, Кине, Јапана и Алжира.

"Бразил нам је највећи конкурент. То је екипа која је дуго година заједно и која се спрема за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године. Имају феноменалне играчице, што су показали у последње време. Такође и Данска има изузетну репрезентацију", рекла је она.

Селекција Србије ће се у другој фази такмичења, у осмини финала, укрстити са једном од екипа из Групе А у којиј су Француска, Црна Гора, Холандија, Јужна Кореја, Конго и Доминиканска република.

"Не знаш кога да пожелиш. Ту су Француска, Црна Гора и Холандија, уз Јужну Кореју, са којом нисмо играли, а која има специфичан стил игре на који бисмо морали да се адаптирамо. У групи ћемо играти са Јапаном и Кином, то је та школа. Оне су велики изазов за све противнике", рекла је Лекић.

Она је оценила да је екипа Црне Горе највећи фаворит за освајање златне медаље.

"Црна Гора, као европски шампион, има право да носи бреме фаворита. Такође ту је и Норвешка, као актуелни светски шампион. Бразил је међу најјачима, а Јужна Кореја је одиграла сјајан олимпијски турнир прошле године. Надам се да можемо да им се приближимо уз добру игру", рекла је она.

Лекић је додала да је задовољна што ће репрезентација Србије утакмице прве фазе играти у Нишу.

"Жао ми је што до краја првенства не можемо да играмо у Нишу. Медаља би била ближа. Нишка публика познаје рукомет, воли га, зна да изврши притисак на противника када треба. Нишлије су другачије, дају нову драж и тон игри, надам се да ће нам дати крила пред наставак првенства у Београду", појаснила је Андреа.

Лекић је истакла да је круна каријере за ову генерацију српских рукометашица пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.године.

"То је сан сваког спортисте. Ово је велика шанса да земљи донесемо прву - историјску медаљу на Светским првенствима", закључила је Лекић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво