Читај ми!

Матић: Не плашим се изазова!

Нови селектор рукометаша Србије Владан Матић изјавио да се не плаши изазова и да ће на ЕП у Данској покушати да оствари најбољи могући резултат. Момир Илић поносан због пласмана на континентални шампионат. Ђурковић: У Данску не идемо као туристи, већ као вицешампиони Европе!

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић поручио је да се не плаши изазова и да ће национални тим на првенству Европе у Данској у јануару наредне године покушати да оствари што бољи резултат.

"Неће бити превеликог експериментисања, покушаћу само да на тим пренесем менталитет уживања у игри, како бисмо што боље психолошки ушли у шампионат. Отишао сам из Србије 2001. године трбухом за крухом, а сада сам после толико година рада у иностранству дошао да дам оно најбоље што могу за ову земљу. Не плашим се обавезе јер сам навикао да се носим са великим оптерећењима", рекао је Матић на конференцији за медије у Ковилову.

Он је додао да ће заједно са тренером Дејаном Перићем радити на изградњи игре засноване на доброј одбрани.

"Покушаћемо да изградимо добру, агресивну одбрану, са полуконтрама и контрама, која може да произведе доста лаких голова", објаснио је Матић основни план игре за ЕП на којем Србија брани вицешампионску титулу освојену у Београду.

Капитен репрезентације Момир Илић рекао је да је после успешних квалификација поносан на резултат који је Србије остварила пласманом на ЕП.

"Желео бих да наставимо са добрим играма које смо показали у квалификацијама и да задржимо дух заједништва и добре атмосфере на првенству Европе", рекао је Илић.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије (РСС) Божидар Ђурковић истакао је да су створени сви услови како би се репрезентација квалитетно припремила за ЕП.

"РСС ће учинити све да наш тим има услове да оствари добар резултат. Неће бити лако на првенству Европе где бранимо сребро, с обзиром на то да су нам ривали у групи Пољска, Француска и Русија. То ће бити велики изазов за нашу репрезентацију јер је реч о тимовима који нису за потцењивање. Сигурно је да у Данску нећемо ићи као туристи, већ као вицешампиони", рекао је Ђурковић.

Деби на клупи Матић ће имати наредног викенда када у оквиру ЕХФ недеље Србија у Прагу игра са репрезентацијом Чешке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво