Војводина близу иступања из СЕХА лиге!

Рукометни клуб Војводина најављује иступање из регионалне СЕХА лиге након само два одиграна кола, због, како тврде, бахатости руководства тог такмичења. Главни проблем су нерешена ТВ права.

Новосађани су на корак од доношења такве одлуке, а повод за све је отказивање преноса утакмице другог кола са белоруским Брестом.

Према речима председника клуба Милана Ђукића, проблеми су далеко већи од чињенице да љубитељи рукомета у Србији још нису видели мечеве регионалног такмичења на малим екранима.

"Проблем је то што више нећемо играти СЕХА лигу. Да смо знали да су односи овакви, одбили бисмо да је играмо, као што смо одбили прошле године. 'Гаспром' је, изгледа, дао милион и по евра СЕХА лиги да би се такозвани директор лиге играо полицајца и одређивао када може бити телевизијских преноса. Србија је једина земља са којом ТВ права нису решена. Војводина је на своју руку желела да уговори пренос са Радио-телевизији Војводине, али то нам је забрањено", рекао је Ђукић и у даху наставио:

"Према блиставо замишљеном сценарију СЕХА лиге, ТВ преноси су нам обећани. Та чињеница је унета у наше уговоре са спонзорима. Пошто смо претрпели штету због изостанка ТВ преноса утакмице са Брестом, сада ћемо СЕХА лиги испоставити два захтева. Први је накнада штете, а други безусловна смена директора лиге Синише Остојића. У супротном, Војводина ће напустити то такмичење", рекао је Ђукић.

Председник Војоводине истакао је да је велики проблем што је такмичење почело, а да бројне ствари нису решене. 

"Седиште СЕХА је у Загребу. Директор СЕХА је из Загреба. Агенција за продају ТВ права, која не ради свој посао, исто је из Загреба. Агенција за транспорт и хотеле, која уцењује српске хотелијере и превознике тражећи своје проценте да би је ангажовали исто је, нећете веровати, из Загреба. Е, па много је. Посебан проблем је чињеница да је лига кренула, а да гомила ствари није решена. Ево, ми ћемо решити неке", нагласио је Ђукић, а преноси Спортски журнал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара