Читај ми!

"Орлови" у најтежој групи

Рукометаши Србије сврстани у најтежу групу на Европском првенству у Данској. Ривали "орловима" у групи Ц биће Француска, Пољска и Русија. Европски шампионат одржаће се наредног јануара у четири данска града.

Мушка рукометна репрезентација Србије играће у Ц групи првенства Европе у Данској са селекцијама Француске, Пољске и Русије, одређено је жребом данас у Хернингу.

Европска рукометна федерација сврстала је прошле недеље српску селекцију у први шешир као једног од фаворита на овом такмичењу, заједно са репрезентацијама Данске, Хрватске и Шпаније, што је само дало потврду досадашњим резултатима, како репрезентације, тако и новом селектору Љубомиру Врањешу.

"Свака екипа из групе је квалитетна. Француска је једна од најбољих последњих година, Пољска има врло добар тим, Русија такође, њих знамо. Сваку екипу која се квалификовала на Европско првенство чине квалитетни и искусни играчи, али ако хоћемо нешто да направимо треба доста среће и воље. Ми смо исто добри, тако да се надам да ћемо то и показати на ЕП у Данској", изјавио је Врањеш.

Репрезентативац Марко Вујин сматра да је Србија сврстана у тешку групу.

"О Француској не треба причати, то је репрезенатција која је обележила последњих седам, осам година рукомета. Пољска и Русија су селекције које нама по стилу игре можда највише одговарају, задовољан сам што су са нама у групи. Нисмо размишљали да добијемо ову групу, али свакако ако желимо да направимо нешто морамо да играмо исто као и у Београду", истакао је Вујин.

Састави група на ЕП 2014. у Данској:

А: Данска, Чешка, Македонија, Аустрија

Б: Шпанија, Исланд, Мађарска, Норвешка

Ц: Србија, Француска, Пољска, Русија

Д: Хрватска, Шведска, Белорусија, Црна Гора

Првенство Европе за рукометаше биће одржано од 12. до 26. јануара следеће године, а домаћини су четири данска града - Алборг, Архус, Хернинг и Копенхаген.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво