Добра група за Србију на Светском првенству

Женска рукометна репрезентација Србије играће на СВетском првенству у Групи Б са екипама Данске, Бразила, Кине, Јапана и Алжира. Турнир је на програму од 7. до 22. децембра, а Србија ће у групној фази играти у Нишу.

Женска рукометна репрезентација Србије играће у Групи Б са екипама Данске, Бразила, Кине, Јапана и Алжира, на Светском првенству које ће се од 7. до 22. децембра одржати у Србији, одлучено је жребом у Београду.

Утакмице Групе Б играће се у Нишу, док су остали градови домаћини - Београд, Зрењанин и Нови Сад.

У Групи А су актуелни првак света Црна Гора, Холандија, Француска, Јужна Кореја, Конго и Доминиканска Република.

У Групи Ц су Норвешка, Пољска, Ангола, шпанија, Аргентина и Парагвај.

У Групи Д су Мађарска, Немачка, Румунија, Чешка, Тунис и Аустралија.

По правилима такмичења, по четири екипе из сваке групе иду у осмину финала. Србија је била у трећем шеширу који је последњи извлачен.

Божидар Ћурковић, генерални секретар Рукометног савеза Србије и директор Светског првенства, је по окончању жреба саопштио одлуку да наша репрезентација своје мечеве шампионата игра у Нишу.

Борбеност и залагање изнад свега 

У табору српске селекције су задовољни жребом, али истичу да од њихових игара и приступа зависе крајњи домети.

Селектор Србије Саша Бошковић рекао је да је осмина финала на Светском првенству најбитнија фаза и да ће његова екипа морати да темпира форму за ту рунду.

"Најважнија ће бити осмина финала и биће нам потребно мало среће, али без обзира на то мораћемо да будемо прави. Већ сада почињемо са анализом противника јер један кикс може да нас одведе у понор, а једна победа на врх. Потребно је темпирати форму управо за осмину финала", рекао је Бошковић новинарима у Скупштини Београда.

"Све групе су јаке и без обзира што смо ми изабрали Групу Б све ће бити отворено. Ако хоћемо медаљу онда морамо да добијемо све утакмице. Очекујем пун Чаир и ми ћемо подршку сигурно вратити залагањем и борбеношћу", казао је Бошковић.

Леви бек репрезентације Србије Сања Дамњановић рекла је да је група добра и да неће бити лако.

"Група се чини добро, видели смо да можемо са Данском, док Бразил није сам крем светског рукомета. Ићи ћемо корак по корак, неће бити лако, али је веома битно то што ће квалитет и пре свега публика бити на нашој страни", рекла је Дамњановићева.

Српски голман Катарина Томашевић навела је да очекује "паклену" атмосферу у Нишу.

"Очекујем паклену атмосферу у Чаиру и да се на крилима публике пласирамо у осмину финала. Могу да обећам да ће одбрана бити веома јака на предстојећем Светском првенству, као што је то била на континенталном шампионату", рекла је Томашевић.

Јелена Ерић је раније најавила да ће после Светског првенства завршити репрезентативну каријеру.

"Жеља и мотива имамо на претек. Било би лепо када бих са медаљом завршила репрезентативну каријеру", казала је Јелена Ерић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво