Финале рукометног Купа ипак у Панчеву

Иако је било планирано да се финални турнир рукометног Купа Србије одржи у Зубином Потоку и први потпреседник Владе Србије Александар Вучић подржао ту идеју, Рукометни Савез Србије је одлучио да се финале ипак премести у Панчеву, како не би улазио у сукоб са ЕХФ-ом.

Одбор за хитна питања Рукометног савеза Србије донео је данас одлуку да завршни турнир Купа Србије за мушкарце буде одржан у Панчеву, уместо у Зубином Потоку као што је раније било планирано.

"Сагледавши целокупну ситуацију, те безбедносне, политичке и спортске разлоге, а не желећи да нити клубови нити савез сносе било какве санкције од стране Европске рукометне федерације, РСС је одлучио о промени места одигравања турнира. Жеља такмичарске комисије РСС која је донела одлуку о месту одигравања, свакако није била жеља за провокацијом, нити изазивања било које врсте проблема са Федерацијом Косова, већ промовисање рукомета и спорта", наводи се у саопштењу Рукометног савеза после данашње електронске седнице.

Истиче се и да ће РСС, без обзира на промену места одигравања турнира, и даље помагати Рукометни савез Косова и Метохије и клубове са овог подручја.

РСС се захвалио рукометним радницима РС Косова и Метохије, министарству омладине и спорта Канцеларији за Косово и Метохију, као и влади Србије на подршци и сарадњи по овом питању.

Завршни турнир Купа одржаће се 18. и 19. маја, а у полуфиналу се састају Зајечар - Војводина и Црвенка - Партизан.

Првобитном предлогу РСС да турнир буде одржан у Зубином Потоку, подршку тој идеју дао је и први потпредседник Бладе Србије Александар Вучић али се томе раније успротивила Европска рукометна федерација.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара