Вучић: Подржавамо турнир у Зубином Потоку

Први потпредседник Владе Србије, Александар Вучић, каже да Влада подржава идеју да се завршни турнир рукометног купа Србије одржи у Зубином Потоку, и поручио да ће Влада пружити сву потребну помоћ како би се то омогућило.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручио да ће Влада Србије финансијски, и на сваки други начин подржати идеју да се завршни турнир рукометног купа Србије одржи у Зубином Потоку.

"Српска влада, ја лично и сви заједно подржавамо одржавање фајнал фора рукометног купа у Зубином Потоку и сматрамо да би то било од великог интереса не само за државу Србију већ и цео регион", рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе је оценио да би тај спортски догађај био испраћен на најбољи могући начин од људи који би такво такмичење подржали, да би хала у Зубином Потоку била препуна на одушевљење свих становника, не само северног Косова, већ целе Србије.

Вучић је додао и да је уверен да би и Европска рукометна федерација (ЕХФ) требало да пружи пуну подршку таквом пројекту.

"Што се тиче Владе и државе Србије ми ћемо то на сваки могући начин омогућити, одобрити и финансијски подржати", поручио је Вучић.

Генерални секретар Рукометног савеза Косова и Метохије Синиша Лазић рекао је раније да ће та организација урадити све да се турнир Купа Србије одржи у Зубином Потоку.

"Уложићемо огромне напоре да се финални турнир рукометног купа одржи у Зубином Потоку. У сталном сам контакту са челницима Рукометног савеза Србије и са представницима Канцеларије за Косово и Метохију. Очекујемо позитиван одговор и надамо се да ће нас држава Србија подржати у намери да финални турнир буде одигран на Косову и Метохији", рекао је Лазић.

Рукометни савез Србије је прошле недеље послао писмо ЕХФ у којем се ставља до знања да ће турнир бити одржан на Косову и Метохији, односно да је "циљ организације завршног турнира националног купа у Зубином Потоку промоција овог спорта, а не провокација", док је Европска рукометна федерација инсистира да се завршни турнир Купа Србије не одржи у Зубином Потоку.

Генерални секретар Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић најавио је да ће поводом тог писма ЕХФ одлучити или Одбор за хитна питања РСС, или чланови Управног одбора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара